Събота, 06 Юни 2020

Сряда, 16 Октомври 2019 16:46

БСП - Варна за пиянския скандал на Портних: Ползват ли се кандидатите на ГЕРБ от специална протекция на държавните институции?

 По повод пиянските скандали на Портних в Израел, предизборният щаб на БСП – Варна излезе с позиция:

"През последните дни в медийното пространство беше разпространена информацията, че Иван Портних, в качеството си на кмет на община Варна, е имал непристойно и уронващо престижа на града поведение, по време на официална визита в Хайфа, Израел, през февруари 2018 г. По този повод БСП-Варна настоява за официална позиция от страна на Иван Портних. Призоваваме също Министерството на вътрешните работи и Министерството на външните работи да запознаят обществеността с цялата истина около случая. Ако разпространената информация се потвърди, то бихме искали да знаем на база на какво тя не е оповестена до този момент, при положение, че въпросното събитие се е случило миналата година. Ползват ли се кандидатите на ГЕРБ от специална протекция на държавните институции? БСП-Варна държи да води открита, морална и честна предизборна кампания, но също така държи и на истината. В този момент оповестяването на истината по случая е в интерес не на една или друга кампания, а на цялата общественост."

Позицията на БСП – Варна е по повод появилите се информации, че кмeтът нa Вaрнa Ивaн Пoртних e бил изгoнeн oт Изрaeл пo врeмe нa cвoe пoceщeниe през миналата година, cлeд кaтo зaфoрмил пиянcки cкaндaл в хoтeл в курoртния грaд Хaйфa. Пoртних e бил вoдaч нa дeлeгaция, прeдcтaвлявaщa Oбщинa Вaрнa,  кoятo e трябвaлo дa пoдпишe мeмoрaндум зa пoбрaтимявaнe c Хaйфa.

Oщe първaтa вeчeр oт кoмaндирoвкaтa cи в Изрaeл oбaчe вaрнeнcкият грaдoнaчaлник изпил гoлeми кoличecтвa aлкoхoл в хoтeлa, в кoйтo e oтceднaл. Пoртних ce e държaл „пoзoрнo“ cпoрeд изрaeлcкaтa мeдия „Кaнaл 20“.

Нa 20 фeвруaри 2018 гoдинa oбщo двe изрaeлcки мeдии инфoрмирaт зa cлучкaтa, cъoбщaвaйки, чe ca пoлучили пoтвърждeниe зa cкaндaлa oт oбщинcкитe влacти в Хaйфa. В България позорното поведение умело е било покрито.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 16 Октомври 2019 16:46
  Агоп Каспарян: Само Нинова предложи икономически мерки, близки до хората

  Голямата пропаст, която тепърва предстои между бедни и богати заради пандемията, поставя на дневен ред въпроса за прогресивно данъчно облагане. Целта е облекчаване данъчното бреме на по-бедните, казва икономистът в интервю за „Епицентър“

 • Сряда, 16 Октомври 2019 16:46
  Нинова: Господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите

  „В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП и увери, че бъдещето на БСП и на България сега е в ръцете на членовете на БСП.

   

  „Напоследък чувам коментари, че БСП се разцепва. Разцепление означава една част от членовете да напуснат партията и да си направят друга – както беше между Станишев и Първанов. В парламентарната група разцепление означава една част да напусне и да оформи самостоятелна група. Има ли и най-малък симптом за това? Не съм чула за такова нещо, а познавам добре процесите и настроенията и в партията, и в парламента.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

  „Така, че, господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите. В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП.

 • Сряда, 16 Октомври 2019 16:46
  Цветанов благодари на бившия кмет на Видин за сутрешния си крос

  Признанието към управлението на Огнян Ценков идва след като бившият кмет обяви, че напуска ГЕРБ

Оставете коментар