Събота, 06 Юни 2020

Петък, 18 Октомври 2019 11:40

Корнелия Нинова: Навсякъде усещаме енергията за промяна

Кандидатите на БСП в Пловдив, Русе и Ловеч с поглед към проблемите на хората в общините

„Навсякъде, където се срещаме с хората усещам енергията за промяна и положителното отношение към нашите кандидати за кметове и общински съветници. В последните три години в БСП има една тенденция – първо избрахме президент, след това увеличихме депутатите си от 38 на 80, а след това увеличихме и евродепутатите си. За тези избори сме си поставили за цел да удвоим кметовете и общинските си съветници в страната и да предложим различна местна политика. Трябва обаче хората да преодолеят страха, за да постигнем промяната, която всички искаме”. Това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на среща с жители на община Чепеларе. Тя добави, че това, което отличава кандидатите на БСП от останалите е, че за тях социалната община стои на първо място. „Освен на национално ниво, по решаването на социалните проблеми и преодоляването на демографската криза, трябва да се работи и на общинско ниво”, коментира лидерът на левицата.

Николай Радев: В Пловдив ще отворим и втори общински дом за възрастни

„Подобряването на жизнения статус на пловдивчани е наша мисия!“– заяви кандидатът за кмет на Пловдив от „БСП за България“ Николай Радев на среща в Дома за възрастни хора „Св. Василий Велики“. „Преди два мандата кметът Иван Тотев заяви, че социалните грижи не са приоритетни за него. Аз се ангажирам да подпомагам дома” – категоричен бе той. Живеещите в единствения в Пловдив общински дом за възрастни хора го приветстваха са думите: „Изключително сме доволни, че най-накрая един доказал се хуманист е кандидат за кмет. Разчитаме на Вас!“. Ремонтът на сградата и недостатъчното, остаряло оборудване и недостигащият медицински персонал бяха изтъкнати като първостепенни проблеми за живеещите в дома. „Св. Василий Велики“ е вторият по големина в България дом за стари хора, с капацитет от 200 човека, а 15% от тях са лежащо болни, настанени в медицинския отдел.

„В Пловдив имаме голяма, готова сграда, която може да превърнем в ново социално заведение за възрастните пловдивчани, това е бившето военно поделение на Асеновградско шосе“ – заяви кандидатът на социалистите, когато разбра, че за настаняване в дома на Коматевско шосе се чака дълго. „Повишаването на заплатите на служителите в социални институции, като нашата, ще привлече необходимите кадри и ще ги задържи” –сподели директорката на дома Нина Христова.

Пенчо Милков: Русе ще бъде иновативен, зелен и привлекателен град, за да останат хората тук

 „Имам ясна визия как Русе да се превърне в северната столица на България. Ще направя всичко възможно градът да бъде иновативен, един от най-зелените и привлекателни градове, за да искат хората да останат тук и да развиват своя потенциал. Безброй срещи с граждани и много актуални въпроси в Народното събрание ме изпълниха с желанието на участвам в битката за кмет.“ Това каза кандидатът за кмет на община Русе Пенчо Милков пред БТВ. Той изтъкна, че първото нещо, което ще направи като кмет е да даде на гражданите пълната и  ясна информация за замърсителите на въздуха в Русе, защото по думите му не е вярно, че те я имат. „Питанията, които направих като народен представител, дадоха резултат и в града дойдоха три мобилни станции за измерване на качеството на въздуха, установиха замърсяване и глобиха виновната фирма“, каза още кандидатът за кмет с №71 в бюлетината. Милков каза още, че освен намаляването на промишлените замърсители на въздуха, Русе трябва да бъде по-зелен и улиците да бъдат мити редовно.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Малките населени места, които почти се превърнаха в квартали на Русе, са изоставени. Преди три години започна една програма за малките населени места след като общинският съвет гласува бюджет за асфалтирането на улиците, но след като толкова години нищо не се е правило нищо за тях, това не може да се усети от хората“, коментира още Пенчо Милков. Той бе категоричен, че ще работи интензивно не само да се продължи тази програма, но и да се повиши качеството на ремонтите. Милков добави, че контрол е нужен, защото жителка на Русе му е изпратила снимки на улица в центъра, чиято асфалтова настилка е по-тънка от пакет дъвки.

Радина Банкова: В Ловеч и селата живеем в два свята - на управляващите и на всички останали хора. Това трябва да се промени

"В Ловеч, а и в останалите селища, живеем в два свята - един на управляващите в общината и друг - на всички останали граждани. Това трябва да се промени". Това заяви на среща с хората в с. Радювене кандидатът за кмет на Ловеч, подкрепен от БСП, Радина Банкова. Тя обясни, че посещавайки отделните села по време на кампанията е видяла порутени читалища, разкопани улици, обрасли с храсти междуселски пътища без маркировка, липса на всякакви комунални и социални услуги за възрастните хора. "Какво тогава са направили управляващите през последните четири години? Като гражданин ви казвам, че е дошло време местното самоуправление да заработи за хората, трябва да се обединим, да оставим настрана политическите пристрастия и да се опитаме да променим живота си", каза тя. Според нея е наложително да се смени моделът на управление, да се създаде социална сигурност и развитие на икономиката, за да видят перспектива младите хора, напуснали Ловеч, да се върнат в града на работа. Банкова подчерта, че на общината са необходими млади специалисти - и за отделенията на болницата, която някои хора искат непременно да затворят, и за училищата, където през следващите години ще се пенсионират много учители.  "Не започнем ли веднага да действаме - след още няколко години ще бъде безпредметно. Ние, моите съмишленици от инициативния комитет, които издигнаха кандидатурата ми за кмет, както и общинските съветници от БСП, имаме план за действие- готови сме да го приложим, очакваме вашата подкрепа на 27 октомври", допълни Радина Банкова.

Срещата беше открита от Милко Недялков, народен представител от Коалиция "БСП за България", с корен от селото. "Подкрепям Радина Банкова за кмет на общината, кандидата за кмет на Радювене от БСП Венцислав Банчев и кандидатите за общински съветници, които са няколко човека от селото", каза пред съселяните си той. Недялков подчерта, че е имал едно питане в Народното събрание за читалището на селото преди време, проектът е бил одобрен, но пари от министерството на Николай Нанков така и не са се получили. "Искам да ви уверя, че тези хора, които сега са застанали пред вас, няма да ни дават такива празни обещания, защото държат на казаната дума", категоричен бе той.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 18 Октомври 2019 11:40
  Агоп Каспарян: Само Нинова предложи икономически мерки, близки до хората

  Голямата пропаст, която тепърва предстои между бедни и богати заради пандемията, поставя на дневен ред въпроса за прогресивно данъчно облагане. Целта е облекчаване данъчното бреме на по-бедните, казва икономистът в интервю за „Епицентър“

 • Петък, 18 Октомври 2019 11:40
  Нинова: Господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите

  „В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП и увери, че бъдещето на БСП и на България сега е в ръцете на членовете на БСП.

   

  „Напоследък чувам коментари, че БСП се разцепва. Разцепление означава една част от членовете да напуснат партията и да си направят друга – както беше между Станишев и Първанов. В парламентарната група разцепление означава една част да напусне и да оформи самостоятелна група. Има ли и най-малък симптом за това? Не съм чула за такова нещо, а познавам добре процесите и настроенията и в партията, и в парламента.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

  „Така, че, господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите. В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП.

 • Петък, 18 Октомври 2019 11:40
  Депутатите приеха създаването на „Държавна петролна компания“

  Петър Кънев: Държавните бензиностанции са предложение на БСП от 2015 г.

Оставете коментар