Събота, 26 Септември 2020

Петък, 18 Октомври 2019 13:38

Борисов: Безспорно има страх от разширяването на ЕС

Приемът на Албания и Северна Македония бил само отложен, смята премиерът

„Нищо не е приключило, просто е отложено. Отчетена беше огромната работа, която свършиха колегите в Северна Македония и Албания. Да, безспорно има страх от разширяването. Но огромната част от държавите са „за” тези две държави да получат своята перспектива”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където се провежда среща на върха.

„Нашата подкрепа винаги са я имали”, допълни Борисов.

Освен това Борисов е посъветвал македонския си колега Зоран Заев да не подава оставка заради отлагането на поканата за започване на преговори за присъединяване към ЕС. 

„Свършил е много работа и има още какво да се направи”, коментира Борисов. „Те са емоционални, положиха много усилия – никоя държава досега не си е сменяла името”.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Относно митата, които САЩ налага на част от европейските стоки, Борисов заяви, че нито една от тези стоки не касае България. „Нещо повече, смятам, че следващите месеци ще имаме много по-добро двустранно развитие на отношенията със САЩ”, каза премиерът.

Припомняме, че вчера германският канцлер Ангела Меркел в правителствено изявление съобщи, че шансовете за постигане на съгласие на срещата на върха на ЕС за определяне на дата за започване на преговори със Северна Македония и Албания не са добри.  

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар