Събота, 30 Май 2020

Сряда, 23 Октомври 2019 10:54

„Фолксваген” спира проекта за изграждане на нов завод

От компанията заявяват, че не търсят алтернативно място за изграждане на нов завод и следят внимателно ситуацията в Турция

„Фолксваген” не търси алтернативно място за изграждане на нов завод, след решението да замрази проекта си в Турция. Това е заявил представител на компанията пред германски медии, съобщава Нова ТВ.

От „Фолксваген” следят внимателно ситуацията в Турция и офанзивата й в Сирия и не са притиснати от времето.

Миналата седмица германският автомобилен гигант отложи решението си за построяването на нов завод в Турция. България продължава да се надява, че замразяването на проекта може да премести инвестицията за около 1,3 милиарда евро у нас.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Отлагането на строителството на завод на "Фолксваген" в Турция обнадежди сърбите. Според публикация на в. "Данас", цитиран от БТА, сръбският президент предлага по-висока цена от България.

Българите дават на германците 260 милиона, а сръбският президент Александър Вучич предлага повече и твърди, че нито една страна не може да предложи субсидии като Сърбия, отбелязва вестникът. Според „Данас“ турският президент Ердоган е предложил да купи от "Фолксваген" 100 000 автомобила, а Турция все още е фаворит.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар