Събота, 06 Юни 2020

Сряда, 23 Октомври 2019 11:35

Коалицията на БСП в Русе: Не можеш да управляваш чисто, ако си спечелил мръсно

Компроматни войни и скъсани плакати! Позиция на Предизборния щаб на Местната коалиция "БСП за България"

В началото на предизборната надпревара всички основни партии и коалиции в Русе обявиха, че ще водят изключително толерантна кампания. Дните оттогава ясно показаха кой държи на обещанията си.

Атаките на опонента започнаха още в самото начало чрез публикуване на обидни коментари по адрес на Пенчо Милков и други кандидати. Постепенно експертите в черния ПР се фокусираха само върху Милков, защото за все повече русенци той е надеждата за промяна и развитие на града. Безсилни срещу аргументите му, пуснаха оскърбителна брошура. Поради липса на компромат, се заровиха в семейството му. Лепят плакатите си върху неговите и им слагат други номера, за да заблудят русенци.

За всеки е ясно, че който води мръсна кампания, не може да управлява чисто. Промяната, за която се борим, изисква достойнство, принципи и уважение към хората. Очевидно някои опоненти са останали във времената на Гочоолу и Дочоолу. Днес се обръщаме с апел към гражданите да санкционират с вота си политическите шарлатани. Не се доверявайте на кандидати, които в отчаянието си прибегнаха до компроматни войни.

Нашата кауза е Русе! Русе заслужава енергичен, компетентен и отговорен кмет, който стои зад думите си. Това е Пенчо Милков. Обичаме Русе!

Корнелия Нинова в Плевен : Да освободим хората от страха и те без натиск да изберат водачите си

„Здравейте, победители! На последните европейски избори вие накарахте Борисов да каже, че ще чисти до корен в ГЕРБ- Плевен, защото бяхте по-добри.  Пожелавам ви да се представите още по-добре на 27 ноември”.  Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред обществеността в Плевен. Тя изрази подкрепата си за кандидата за кмет на Плевен от левицата Илиян Йончев, кандидатите за кметове на общини и листата за общински съветници. „ Те са умни, подготвени професионалисти.  Това е екипът, който може да свърши работа за вас”, каза тя. "Привличането на голям инвеститор в Плевен е една от най-важните задачи на БСП. Ние имаме конкретни предложения, за да стане това факт –да се предоставят общински терени на такива инвеститори, да се намалят местните данъци и такси за тях", заяви Корнелия Нинова. Тя обърна внимание на важността да се подготвят кадри : „Изграждането на професионално подготвени млади хора, които да останат да работят тук и да помагат на местната икономика, е един от най-важните за нас приоритети."

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Ние излизаме пред вас с много ясни и категорични ангажименти, но имаме два основни опонента – първият е страхът. Срещам го навсякъде. Обикалям цялата страна и разговарям с най-различни хора- от най-малкото село до най-големият град. Властта насади страх у българите. Страх, че ако изразят различно мнение, ще бъдат преследвани на работното си място, ако работят в администрацията. Ако имат бизнес, той ще бъде проверяван. Това е голямото предизвикателство пред нас и то няма партиен цвят. Да освободим хората от този страх и те без натиск да изберат водачите си", призова Корнелия Нинова. "Вторият ни опонент е подмяната на вота. Навсякъде ме посрещат с притеснения за купуване на гласове и фалшификации. 50 лева за гласа ви днес- ви гарантира четири години от същото. Човешкото достойнство не се продава и не се купува", каза още лидерът на БСП.
Нинова отбеляза постигнатото от партията в последните 3 години : „Въпреки тежките условия- вие постигнахте чудеса. За 3 години направихме 3 избора и сега правим четвърти. На първите избори победихме, когато българският народ избра Румен Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент. На вторите избори повишихте депутатите на БСП от 38 на 80 и ни направихте сила в парламента”. Тя подчерта,  че на европейските избори левицата е  единствената партия с увеличен брой депутати. „Благодарение на вас, доверието в БСП расте. Време е на местните избори да докажем отново тази тенденция. Да удвоим кметовете и увеличим общинските съветници. Да постигнем такова участие в местната власт, че да имаме реална възможност да ви помогнем”, заяви Нинова.

Младен Тимчев: Слоганът на ГЕРБ трябва да бъде Празнословие, празнословие, празнословие

"Слоганът на ГЕРБ за тези местни избори, който е „Работа, работа,, работа”, в Сандански спокойно може да бъде променен на „Думи, думи, думи” или още по-точно на „Празнословие, празнословие, празнословие”. Заявявам го смело, тъй като се запознах с опита за отговор на кандидат-кмета на ГЕРБ-Кирил Котев по повод моята позиция по строителството на предизборното виенско колело." Това каза кандидатът на БСП за кмет на община Сандански  Младен Тимчев. Той бе категоричен, че Котев не е дал нито един конкретен отговор на въпросите, касаещи това съоръжение. "На практика досегашният кмет говори много, но не казва нищо. Е, успява да спомене, че проектът е на частна компания, както и да се похвали, че виенското колело е най-високото в България. Но прави и едно огромно признание – че виенското колело се строи, а не се поставя! Ето как става това: „Ако не бъда избран за кмет, какво ще направя – ще разглобя виенското колело и ще си го взема вкъщи - сподели Кирил Котев", припомни Младен Тимчев . По думите му се оказва, че това не е проблем за общинската администрация, която не издава разрешение за строеж, а разрешение за поставяне. "Това е стряскаща некомпетентност. Тук иде реч за огромно съоръжение, което трябва да се монтира, да се сглоби, да се обезопаси, а не да се постави като сергия за семки”, категоричен е Тимчев. Той добави, че целта му не е да отрича направеното, а да заклейми начина, по който се работи в община Сандански – на тъмно, без диалог с гражданите, с погазване на собствената наредба, в която ясно е записано, че такова съоръжение може да се построи само и единствено с разрешение за строеж.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Разбрах, че някои са се засегнали, че наричам администрацията некомпетентна. Но в конкретния случай няма как да ползвам друго определение. Нека самите чиновници се замислят имат ли компетенции според техния доскорошен работодател, който две години вече ползва услугите на юридически съветници от София за сумата от 5000 лева на месец", Каза още Тимчев. Той коментира, че те имат и задачата да обучават общинските служители. "Похарчени са 120 000 лева без ДДС. Отделно са заплатите на общинските юристи. Ако бъда избран за кмет, ще направя ревизия на всички подобни договори, които касаят разходването на публични средства”, категоричен бе Младен Тимчев. Той обяви, че в управленската му програма е записано, че в срок от три месеца ще се въведе публичен електронен регистър на всички сключени договори от общината, включително на гражданските договори, за да е видно как и за какво се харчат парите на гражданите в общината. "За същия период от време ще бъде публично достъпна в цялост информацията за всички служители на община Сандански, техните отговорности и контакти, за да се прекрати практиката, която да позволява съществуването на „тайни и непознати“ служители за гражданите", заключи Тимчев. 

Радина Банкова: При сегашното управление в Ловеч няма връзка между управляващите и гражданите

"Всички заедно трябва да поискаме промяна като граждани и заедно да я направим". Това каза Радина Банкова, кандидат за кмет на община Ловеч, подкрепена от БСП на среща с жителите на село Слатина. С нея беше и Николай Стоянов, председател на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата й.

"Между управляващите и останалите граждани няма никаква връзка, хората са обезверени, не вярват в бъдещето, напускат града. Общинското управление трябва да чува проблемите, да откликва на несгодите на гражданите, а от обиколките ми в селищата на общината се убеждавам, че това съвсем не е така - виждам възрастни самотни хора, липса на социални услуги; неремонтирани с години улици и пътища; затворени, рушащи се читалища; лошо качество на питейната вода. Оказва се, че общината не отделя никакви средства за повечето села, но има и такива, приближени по партийна линия до управляващите, които са получили някакви средства", каза още Банкова.

Кандидатът за кмет Радина Банкова представи пред присъстващите на срещата и други дейности на общината, които трябва да се променят  задължително - прозрачно управление, административни услуги без бюрокрация и некомпетентност, въвеждане на съвременни технологии в общината, използване на общинската собственост в полза на гражданите, сметосъбирането и сметоизвозването да станат общинска дейност, за да се намали цената на услугата за гражданите и най - важното - да се възроди икономиката като се промени нормативната уредба, за да улесни и ускори работата по документи с всеки един предприемач.

Ваня Василева, кандидат за кмет от БСП за село Слатина, припомни на своите съселяни някои от решените проблеми в селото по време на последния от трите й мандата досега. Тя сподели още с тях, че по всяко време на денонощието се е старала да бъде в помощ на хората. "Кметът на селото е човекът, който трябва да знае проблемите на хората и да им помага да ги решават, независимо кой от коя политическа сила е", заяви Ваня Василева.

 Гражданското общество трябва да намери своето място в местното самоуправление

"Дошло е време да се ангажираме с проблемите, които са се натрупвали толкова време при липсата на контакти и взаимоотношения между управляващите в общината и гражданите в Ловеч и останалите населени места. Това заяви кандидатът за кмет на община Ловеч, подкрепен от БСП, Радина Банкова на втора й среща с жителите на комплекс "Младост" в Ловеч. "Гражданското общество трябва вече да осъзнае как самото то може да заеме съзнателно своето място в местното самоуправление. Не бива да се примиряваме, а да започнем веднага промените, защото безкрайно много сме се забавили", каза още тя.  

По време на разговора стана дума за изготвения преди години проект за цялостна реконструкция на жилищния комплекс, по който сегашното общинско управление нищо не е предприело. Няма помещение за събирания на гражданите, от ремонт се нуждае водопроводната мрежа, наложително е да се въведе ефективна организация и контрол на сметосъбирането и сметоизвозването, от обновяване се нуждаят зелените площи в  междублоковите пространства. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 23 Октомври 2019 11:35
  Агоп Каспарян: Само Нинова предложи икономически мерки, близки до хората

  Голямата пропаст, която тепърва предстои между бедни и богати заради пандемията, поставя на дневен ред въпроса за прогресивно данъчно облагане. Целта е облекчаване данъчното бреме на по-бедните, казва икономистът в интервю за „Епицентър“

 • Сряда, 23 Октомври 2019 11:35
  Нинова: Господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите

  „В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП и увери, че бъдещето на БСП и на България сега е в ръцете на членовете на БСП.

   

  „Напоследък чувам коментари, че БСП се разцепва. Разцепление означава една част от членовете да напуснат партията и да си направят друга – както беше между Станишев и Първанов. В парламентарната група разцепление означава една част да напусне и да оформи самостоятелна група. Има ли и най-малък симптом за това? Не съм чула за такова нещо, а познавам добре процесите и настроенията и в партията, и в парламента.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

  „Така, че, господа, говорещи за разцепление, използвайте внимателно думите. В ГЕРБ има разцепление. Там членове напускат и декларират, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един журналист не пита дали в ГЕРБ има разцепление, а всички го търсят в БСП, където го няма”, подчерта лидерът на БСП.

 • Сряда, 23 Октомври 2019 11:35
  Депутатите приеха създаването на „Държавна петролна компания“

  Петър Кънев: Държавните бензиностанции са предложение на БСП от 2015 г.

Оставете коментар