Събота, 04 Април 2020

Вторник, 29 Октомври 2019 10:58

Пенчо Милков е отличникът на БСП на местните избори

Явор Божанков и Тодор Байчев отиват на балотаж съответно в Горна Оряховица и в Карнобат

Пенчо Милков е отличникът на БСП, сочат данните от завършилия първи тур на местните избори.

Червените хвърлиха в битката шестима депутати, един от които е Милков.

Пенчо Милков води с преднина от десет процента. За него гласуваха 35,16% от русенци срещу 25,13% за кандидатката на ГЕРБ Диана Иванова.

В Перник червените заложиха също на депутат - Станислав Владимиров, който се изправи срещу кмета от ГЕРБ Вяра Церовска. Явно силите на двамата са почти равни, защото през целия ден, в зависимост от обработката на протоколите, данните сочеха преднина ту за Церовска, ту за Владимиров.

Шансове за победа имат и Явор Божанков в Горна Оряховица и Тодор Байчев в Карнобат.

Божанков е втори, но при незначителна преднина на първия. Сегашният кмет Добромир Добрев от ГЕРБ има 35,90%. Божанков - 31,89%.

Подобна е ситуацията в Карнобат, където първи е независимият Георги Димитров с 38,08%, а втори - соцдепутатът Тодор Байчев с 35,79%.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Другите червени депутати кандидат-кметове са Весела Лечева във Велико Търново и Николай Тишев - в Бургас. И в двата града представителите на ГЕРБ, досегашните кметове Даниел Панов и Димитър Николов, победиха на първи тур, пише "Епицентър.бг".

Твърда победа има за БСП и в община Троян, където  Донка Михайлова печели трети мандат като кмет с 54,55%, сочат окончателните данни на Общинската избирателна комисия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар