Понеделник, 28 Септември 2020

Сряда, 30 Октомври 2019 14:01

Сидеров си спази думата и напусна парламента. Джамбазки излъга хората и се върна при 15 хил. €

Опитаха се да заличат „Атака“ с инструмента ВМРО, но не успяха, каза Волен Сидеров

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров напусна Народното събрание и отново му беше наложена цензура от председателстващия заседанието Емил Христов. Заместник-председателят от ГЕРБ наруши правилника на парламента, като подложи на гласуване оставката на Сидеров, без да му даде право на изказване и дебати по заявлението му.

„Това е безпрецедентен случай. Обикновено депутати, които са подавали оставка, отсъстват от залата, както беше и с Лиляна Павлова. Само че там сюжетът е друг – тя напуска, за да отиде на добре платена позиция в международна банка. Аз напускам, защото дадох дума и имам чест и достойнство. Исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент. Жалки и много безпомощни са действията на парламента – да не ми дадат възможност да кажа защо напускам”, заяви на брифинг в НС Сидеров.

Той допълни, че е призовал Ангел Джамбазки да напусне Европейския парламент, за да бъде честен пред избирателите си в битката за кметския пост в София. „Естествено той не го направи, с което доказва, че нито има чувство за чест, нито пък постъпва мъжки. Всъщност измами избирателите, явявайки се за кмет и водач на листа, след което се върна на топлото място в ЕП за 15 000 евро месечна заплата”, коментира Сидеров.

По думите му този парламент започва да придобива все по-антибългарски характер. Това стана ясно, когато се гласува сделката 2 млрд. лв. да отидат в една чужда компания авансово в пълен размер, преди още да се е получила стоката. „Такъв случай в света няма и той доказва колко васално е поведението на България спрямо новия Голям брат”, категоричен бе лидерът на „Атака“. В допълнение той разкри, че се готви у нас да бъдат разположени американски противоракетни установки, които ще са насочени срещу Русия.

„Радвам се, че дори физически няма да съм в парламента, когато това ще бъде одобрено. В момента управляващото мнозинство е клекнало пред едно чуждо посолство и изпълнява безпрекословно всяка директива оттам, с което нанася щети”, заяви Сидеров.

На въпрос дали ще влезе в Столичния общински съвет, Сидеров каза, че е твърде вероятно. „Там има много далавери за разкриване и ви обещавам интересни сюжети от СОС.”

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Във връзка с местните избори лидерът на „Атака“ посочи, че партията му запазва позициите си в СОС, докато ГЕРБ губят общински съветници. „Въпреки медийната и полицейската репресия аз задържах резултатите в София. Отчитам го като много добро постижение. Благодаря на всички, които ме подкрепиха! Въпреки кампанията срещу мен, въпреки внушението, че правя нещо нередно. Нередното го вършеха други партии. Имам информация и ще дам пресконференция за брутално купуване на гласове в София и за подправяне на протоколи в СИК. Въпреки това не успяха да заличат „Атака“. Това беше тяхната цел, а инструментът за това беше ВМРО, които от трима съветници сега са четирима, защото София прайд застана публично зад Джамбазки, явно уплашени от моето намерение да спра гей-парадите.”

Относно балотажа в София Сидеров коментира, че има договаряне между Манолова и Фандъкова, т.е. между Манолова и ГЕРБ. „То е просто прозрачно. Ако Манолова искаше да смени модела, щеше да направи листа. Тогава партия ГЕРБ нямаше да може да управлява сама”, заключи Сидеров.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 30 Октомври 2019 14:01
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

 • Сряда, 30 Октомври 2019 14:01
  Хамид Хамид: Чакаме оставка от премиера, президента създава разединение!

  ДПC гoвoри зa 2 ocтaвки – нa прaвитeлcтвoтo и нa държaвния глaвa, зaяви в cутрeшния блoк нa "Нoвa тeлeвизия" дeпутaтът oт движeниeтo Хaмид Хaмид. Тoй дoбaви, чe ДПC нacтoявa и зa ocтaвкaтa нa прeдceдaтeля нa Нaрoднoтo cъбрaниe Цвeтa Кaрaянчeвa. „Тя нe e нa виcoтaтa нa тoзи пocт“, кaзa Хaмид Хaмид.

 • Сряда, 30 Октомври 2019 14:01
  6 минути освиркват Караянчева, докато държи реч във Велико Търново

  Словото на ПКП бе заглушено от мощни викове „Оставка“

Оставете коментар