Четвъртък, 28 Май 2020

Сряда, 30 Октомври 2019 14:01

Сидеров си спази думата и напусна парламента. Джамбазки излъга хората и се върна при 15 хил. €

Опитаха се да заличат „Атака“ с инструмента ВМРО, но не успяха, каза Волен Сидеров

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров напусна Народното събрание и отново му беше наложена цензура от председателстващия заседанието Емил Христов. Заместник-председателят от ГЕРБ наруши правилника на парламента, като подложи на гласуване оставката на Сидеров, без да му даде право на изказване и дебати по заявлението му.

„Това е безпрецедентен случай. Обикновено депутати, които са подавали оставка, отсъстват от залата, както беше и с Лиляна Павлова. Само че там сюжетът е друг – тя напуска, за да отиде на добре платена позиция в международна банка. Аз напускам, защото дадох дума и имам чест и достойнство. Исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент. Жалки и много безпомощни са действията на парламента – да не ми дадат възможност да кажа защо напускам”, заяви на брифинг в НС Сидеров.

Той допълни, че е призовал Ангел Джамбазки да напусне Европейския парламент, за да бъде честен пред избирателите си в битката за кметския пост в София. „Естествено той не го направи, с което доказва, че нито има чувство за чест, нито пък постъпва мъжки. Всъщност измами избирателите, явявайки се за кмет и водач на листа, след което се върна на топлото място в ЕП за 15 000 евро месечна заплата”, коментира Сидеров.

По думите му този парламент започва да придобива все по-антибългарски характер. Това стана ясно, когато се гласува сделката 2 млрд. лв. да отидат в една чужда компания авансово в пълен размер, преди още да се е получила стоката. „Такъв случай в света няма и той доказва колко васално е поведението на България спрямо новия Голям брат”, категоричен бе лидерът на „Атака“. В допълнение той разкри, че се готви у нас да бъдат разположени американски противоракетни установки, които ще са насочени срещу Русия.

„Радвам се, че дори физически няма да съм в парламента, когато това ще бъде одобрено. В момента управляващото мнозинство е клекнало пред едно чуждо посолство и изпълнява безпрекословно всяка директива оттам, с което нанася щети”, заяви Сидеров.

На въпрос дали ще влезе в Столичния общински съвет, Сидеров каза, че е твърде вероятно. „Там има много далавери за разкриване и ви обещавам интересни сюжети от СОС.”

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Във връзка с местните избори лидерът на „Атака“ посочи, че партията му запазва позициите си в СОС, докато ГЕРБ губят общински съветници. „Въпреки медийната и полицейската репресия аз задържах резултатите в София. Отчитам го като много добро постижение. Благодаря на всички, които ме подкрепиха! Въпреки кампанията срещу мен, въпреки внушението, че правя нещо нередно. Нередното го вършеха други партии. Имам информация и ще дам пресконференция за брутално купуване на гласове в София и за подправяне на протоколи в СИК. Въпреки това не успяха да заличат „Атака“. Това беше тяхната цел, а инструментът за това беше ВМРО, които от трима съветници сега са четирима, защото София прайд застана публично зад Джамбазки, явно уплашени от моето намерение да спра гей-парадите.”

Относно балотажа в София Сидеров коментира, че има договаряне между Манолова и Фандъкова, т.е. между Манолова и ГЕРБ. „То е просто прозрачно. Ако Манолова искаше да смени модела, щеше да направи листа. Тогава партия ГЕРБ нямаше да може да управлява сама”, заключи Сидеров.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 30 Октомври 2019 14:01
  Народното събрание прие отчета на Сотир Цацаров за работата на Антикорупционната комисия

  Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отчете работата на Антикорупционната комисия пред парламента. Със 131 гласа „за“, един – „против“ и 45 „въздържали се“ народните представители приеха Доклада на КПКОНПИ.

  От името на парламентарната антикорупционна комисията Докладът беше представен на народните представители от нейния председател Борис Ячев. Преди това беше гласувана процедура за присъствието в пленарната зала на Сотир Цацаров.

  Борис Ячев отново припомни предприетите действия срещу кметове на общини, общински съветници и други държавни служители, които попаднаха под прицела на КПКОНПИ през миналата година заради различни нарушения на законите.

 • Сряда, 30 Октомври 2019 14:01
  Цацаров подкрепи исканата оставка на Лозан Панов

  Единадесет от членовете на предходния състав на ВСС, избрали Лозан Панов за председател на ВКС, поискаха оставката му

 • Сряда, 30 Октомври 2019 14:01
  БСП иска оставката на министъра на правосъдието

  Крум Зарков: Мониторингът за България остава, но и правосъдният министър остава

Оставете коментар