Четвъртък, 01 Октомври 2020

Неделя, 03 Ноември 2019 09:24

Задържаха бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев за купуване на гласове

Бившият депутат и кмет е в ареста за 24 часа

Бившият дългогодишен кмет на Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев е задържан снощи по време на акция срещу купуването на гласове, съобщи Нова ТВ, позовавайки се на източници от МВР.

Обвиненията срещу него са, че работил в полза на един от кандидатите за кметове, които се явяват на втори тур. Tой управляваше общината дълги години. На последните местни избори се кандидатира за нов мандат и се класира трети. 

За ареста съобщи и самият той в профила си във Facebook: „ДПС в лицето на държавата задържаха Ахмед Башев с една единствена цел спечелване на изборите за кмет на община Гърмен”.

Припомняме, че в Гърмен се провежда от дни оспорвана битка по нечестен начин.

След информация на „Топ преса”, кандидатът за кмет Минка Капитанова е направила тайна сделка със своя доскорошен враг Ахмед Башев и двамата са мобилизирали тесен кръг от бизнесмени и свои хора, които да организират схема за купуване на гласове.

Двигателят на схемата бил самият Башев, който от вчера обикалял гърменските села и предлагал пари да се гласува за Капитанова. „Топ преса” съобщава, че  разполага с информация, че Капитанова обещала на Башев твърдо поста на председател на общински съвет и сто хиляди лева кеш, ако стане кмет. Обещано му и участие в обществените поръчки срещу подкрепа и  купуване на гласове.

Много от хората на Башев не били съгласни да вземат пари и да гласуват за Капитанова и дори се възпротивили остро срещу вего, след като не срещнали разбиране, някои от тях подали сигнал в МВР.

По неофициална информация акция на столични полицаи върви и в хаджидимовското село Абланица. Там се проверява дейността и документацията на мощна строителна фирма, свързана с екс кметицата на Гърмен – Минка Капитанова. Отново по непотвърдена информация дори има задържан, у когото е открита голяма сума пари. Местните споменават името на предприемача Венци Амзов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар