Петък, 10 Април 2020

Неделя, 03 Ноември 2019 15:39

Борисов отново: Радев пак агитира в деня на вота

Лидерът на ГЕРБ гласувал за това София да става все по-хубава

„Хубаво е, когато говориш за върховенство на закона, да спазваш законите. Той днес пак агитира”. Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува на втория тур в София, по повод изказването на президента Румен Радев по-рано днес. (За сравнение – вижте видеото с изказването на Румен Радев ТУК.)

„Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират доверието в изборния процес. Ще поканя ръководството на ЦИК, органите на реда и партиите, за да обсъдим всички пропуски в изборите и отстъплението от честността на изборния процес”, каза държавния глава днес.

„Явно само, когато печели, тогава изборите са честни. Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Елена Йончева, Татяна Дончев … те го ошашавиха този човек. Нека сме снизходителни. Аз просто не му завиждам”, коментира Борисов, цитиран от bTV.

Премиерът каза, че днес е гласувал за това София да продължи да расте и да става все по-хубава. За мен изборите в София приключиха още миналата неделя, ГЕРБ победи двойно БСП и с тоя приключихме партийните разговори за София.

Относно често коментирания въпрос за мръсния въздух в столицата той каза: „Когато аз станах кмет, Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата. Това вече го няма”.

Той допълни, че също канализацията на София се е изливала в река Искър. „Тогава река Искър течеше във всички цветове на дъгата – като приказка – синя, жълта, кафява. Сега рибарите, след като направихме пречиствателна станция на София за над 100 млн., си ловят риба", изтъкна Борисов.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Премиерът обяви, че проблемът с казаното от френския президент Еманюел Макрон в интервю за крайнодесен вестник е изчистен. „Както ние много пъти сме се изказвали, че в някои френски квартали се влиза само с жандармерия и за марсилската мафия, така и български граждани, които са правили лоши неща в чужбина… В този смисъл иска да каже, че в Европа живеят много лоши хора – и французи, и българи, и немци, а едни хора мигранти, които влизат там, ние се отнасяме с тях като с най-големите врагове. Това е искал да каже”, обясни министър-председателят. Той допълни, че се очаква подкрепа от Франция за чакалнята за Еврозоната.

източник: btvnovinite.bg

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар