Събота, 22 Февруари 2020

Вторник, 05 Ноември 2019 10:41

Корнелия Нинова: За да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс, а той е в управляващите

В политиката няма по-силно оръжие от личния пример, а Борисов не дава такъв пример. Негова си работа, да си коментира както иска. Важно е да коментираме сериозните неща за изборите, а те са: ниската избирателна активност, недействителните бюлетини, апатията у хората. Това трябва да седнем всички да го обсъждаме, заяви лидерът на БСП

Тези избори бяха трудни за БСП, но с добри конкретни програми за всяка община, силни кандидати. Много енергична, динамична кампания с хиляди срещи. Добър резултат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Четири области. Петата – Шумен – на кантар със 77 гласа по-малко за нас, при около 400 невалидни бюлетини. Там ще искаме допълнително броене на гласовете. Вероятно може да е и петата област за нас“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП коментира и обвиненията за купуване на гласове по време на изборите. "Вероятно с натрупването на няколко избори с такива проблеми вече се натрупа достатъчно критична маса. Това може би е едната причина. Другата – този път беше много крайно, много агресивно, много арогантно, много открито, без притеснение, че това е престъпление. Затова и хората, и вие – журналистите, поздравявам ви, показахте много случаи на купен вот, корпоративен, ромските махали.

На забележка на водещия, че всички партии купуват гласове и че трябват доказателства, Нинова отговори, че събирането на доказателства не е работа на партиите, а на МВР и на прокуратурата.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Нашата работа е да даваме сигналите, а те да проверяват, събират доказателства и да осъждат евентуално извършителите. Било работа на всички партии – значи, за да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс. Ресурсът е в управляващата партия. Бизнесът, който се включи активно в тези избори на страната на управляващите, го прави, защото е зависим от тях. Защото поръчките, обществените поръчки зависят от властта. И последно, ние се изправихме с 1 лев субсидия срещу милионите на властта и на бизнеса. С 1 лев субсидия да обвиняваш БСП, че купува гласове е просто не несериозно“, категорична бе Корнелия Нинова.

Тя определи като подигравка с истината подобни обвинения, при положение, че кампанията на БСП е била позитивна, младежка, с участието на над 500 души под 40-годишна възраст.

Водещият напомни част от изказването на Бойко Борисов в изборната нощ, че БСП ги няма във Варна и Пловдив, както и в големите градове, че ги „биел два пъти в София“ и че „се примъкват с бившите снахи червени и внуци и на комунистите, и мисля, че се наричат „десница“, както и начина, по който бил спечелил президентът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори, че общото между всичко изредено от Борисов в изборната нощ, е една вълна с желание за промяна, заляла цялата страна.

„Общото между тези случаи, които той казва, и градовете, които споменахте, е, че се случи вълна. Като се почна с президентските избори, помните колко висока активност имаше, каква вълна стана в цялата страна. Същото стана и в Русе, същото стана в Благоевград – обединение и вълна. Много висока реакция за промяна. Това е причината ние да успяваме в тези случаи. Защото има вълна, има висока активност, има обединение. А не е това, което обяснява г-н премиера: „щом те печелят, значи има купуване“, заяви Нинова и добави, че купуване винаги имало, но е важно дали срещу този вот – купен и корпоративен – ще излезе висока избирателна активност – само това е начинът корпоративният вот да бъде ниско в определянето на победителя.

Лидерът на БСП коментира, че не е сериозно да си мерят градовете, така, както е започнал премиерът Борисов, тъй като имало по-важни теми. Но ако подходи като него, трябвало да попита:

„Къде сте в Ямбол, г-н Борисов? Трета политическа сила от крепост на ГЕРБ. Къде сте в Благоевград? Ваша досегашна много силна община. Банско – Икономов беше икона за ГЕРБ – на първи тур нашият кандидат. Но това ли трябва да ни е анализът от изборите? Той да казва: Вас ви няма в Пловдив. А аз да казвам: Теб те няма в Ямбол. Това не е сериозно. На следващите избори ще излязат още по-малко хора, ако продължаваме така да си говорим“.

Според Корнелия Нинова проблемът на ГЕРБ е в гражданските и надпартийните кандидати, които събират повече подкрепа извън БСП. Както пример посочи Румен Томов в Благоевград. „Затова той играе с тези думи, много елементарно. Негова си работа, да си коментира както иска. Важно е да коментираме сериозните неща за изборите, а те са: ниската избирателна активност, недействителните бюлетини, апатията у хората. Това трябва да седнем всички да го обсъждаме“, призова лидерът на БСП.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Относно новините за влошеното състояние на актьора, Корнелия Нинова сподели, че е ходила при него в болницата и потвърди, че състоянието му е зле. "Пускаха ме при него, виждах го, бяхме в контакт. Не е добре, Стефан, каза с болка Нинова и изрази надежда да се възстанови. Тя добави, че Ламбо е липсвал много на партията през тази кампания.

Цялото интервю с председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на bTV може да видите във видеото:

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:41
  Нинова: Кампанията в БСП е възможност за изработване на програма за управление на страната

  Председателят на БСП Корнелия Нинова се включи в работата на две отчетно-изборни конференции в "Красна поляна" и район "Студентски" като част от продължаващите обиколки в страната. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:41
  Румен Гечев: България е на дъното в ЕС по икономически растеж, ГЕРБ лъжат с данните

  "На основата на сравнителен икономически анализ установихме, че митниците и Министерство на финансите умишлено са подали погрешна информация на НСИ и БНБ. В резултат на което, при засичане на данните, заключихме, че ГЕРБ лъжат с оповестения от тях икономически растеж. Икономическият растеж, г-н Горанов, г-н Борисов, няма да е между 3,5% и 3,7%, няма и да е в размер на свалените след това от Вас проценти 3,3-3,4, а ще е много по-малко и вие го знаете това. 4 млрд. лв. от вноса въобще ги няма." Това заяви Румен Гечев, депутат от ПГ на "БСП за България", пред БНТ.

  На въпрос дали са проверени данните с БНБ и НСИ, депутатът на левицата потвърди, че е говорено с тях и че двете институции са потвърдили правотата на извършените от БСП сметки и изчисления. Гечев обясни, че е хубаво, че все пак има статистическо увеличение на износа, но че за съжаление няма реално намаление на вноса, такова има само на хартия. Той смята, че това е сериозен проблем, обърква статистиката и я прави невярна.

 • Вторник, 05 Ноември 2019 10:41
  Румен Гечев: Искаме незабавно оставката на премиера Бойко Борисов и цялото правителство заради манипулирането на данните за растежа на икономиката

  Наистина ли няма причина за отлагане? Не е ли станало нещо последните дни, което налага причина за отлагане? Ние твърдим манипулация на статистически данни с цел заблуда на българския народ и ЕС и неговите институции", заяви още проф. Гечев в декларация от името на БСП

Оставете коментар