Четвъртък, 09 Юли 2020

Сряда, 06 Ноември 2019 16:31

ЦИК със заключителна пресконференция

Две основни числа бяха представени на заключителната пресконференция на ЦИК. На втория тур на местните избори избирателната активност към 20.00 часа е била 42,10% , или 1 674 147 избиратели.

Най- високата изборателна активност е отчетена в Белене и в Георги Дамяново.

Най-ниската избирателна активност е била в Пловдив и във Варна.

Общият брой на жалбите и сигналите е 348. Те включват периода от насрочването на изборите до вчерашния ден, съобщи председателят на ЦИК Александър Андреев.

7 жалби и сигнали са за купуване на гласове, които са препратени на органите на прокуратурата и МВР.

Не бяха установени грешки по отношение на изборите в Шумен. Съдът трябва да се произнесе за законосъобразността на изборите, каза Андреев.

По-голямата част от грешките са в протоколите за общински съветници, там има доста подчертавания. Ще анализираме какво може да се направи този процес да бъде намален, каза той.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 06 Ноември 2019 16:31
  Партията на Вучич печели изборите в Сърбия

  Прoгрecивнaтa пaртия нa Aлeкcaндър Вучич пeчeли пaрлaмeнтaрнитe избoри в Cърбия c пoвeчe oт 63 нa cтo пoдкрeпa, coчaт прeдвaритeлни рeзултaти oт Cръбcкaтa избирaтeлнa кoмиcия. Coциaлиcтитe нa Ивицa Дaчич, кoитo ca втoри, пoлучaвaт нaд 10% oт глacoвeтe.

 • Сряда, 06 Ноември 2019 16:31
  Ангелкова: Планираме летният сезон да започне от първи юли

  Планираме летният сезон да започне от първи юли. Това съобщи министърът на туризма на пресконференция в Министерския съвет, съобщи Нова телевизия

 • Сряда, 06 Ноември 2019 16:31
  Ген. Мутафчийски с последни резултати за коронавируса: 11 нови случаи, болните вече са 92. Смолян и Търново със заразени

  Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски обявява поредния горещ ден в битката със заразата.

  До вчера заразените у нас бяха 81. Софийска болница бе затворена заради пациент с доказан коронавирус в нея. Според данни на ПИК това е бизнесменът Кирил Домусчиев. По непотвърдена информация в болницата като пациент е и съпругата му.

  Снощи след съвместно заседание на правителството и щаба Банско бе обявен за затворен глад заради инфектирани от Англия. "Гражданите, които се връщат от .т.нар. рискови дестинации, отиват на 14-дневна карантина. Попълват съответния формуляр и се проверяват от органите на реда.

  По време на карантината, ако имат оплаквания, се обаждат по телефона на личния си лекар. Той преценява дали те да бъдат изпратени в болница или не, той изобщо не се среща с тези пациенти", уточни ген. Мутафчийски.

Оставете коментар