Вторник, 21 Януари 2020
Понеделник, 11 Ноември 2019 10:27

Ивайло Лилов: Северозападна България е оставена бедна, за да може да бъде купувана

Палежът на имот на общински съветник в Борован е недопустим натиска за формиране на мнозинство, смята председателят на ОблС на БСП - Враца и член на НС на БСП

"Случаят с опита да се подпали домът на наш общински съветник в Борован е изключително брутален. Върху нашите представители бе оказан недопустим натиск, за да не може да се структурира новият общински съвет, защото за да се формира мнозинството в ОбС - Борован бе необходим поне един от гласовете на двамата общински съветници на БСП."  Това каза председателят на ОблС на БСП - Враца и член на НС на БСП Ивайло Лилов пред БСТВ.

Той коментира, че за съжаление детето на общинския съветник от левицата е станало свидетел на случилото се. "Всичко това е резултат от управлението през последните 10 години. Виждаме как знакови лица от ъндърграунда стават политически фигури и най-страшното е, че там, където интересите им се сблъскват, политиката изчезва и проправя път на натиска и заплахите", коментира още Лилов.

Той бе категоричен, че няма съмнение, че интерес да не се формира мнозинство в общинския съвет в Борован и общината да не започне нормална работа имат хората на Борисов. "Това ли е отборът на Борисов? Това ли са победителите", попита Ивайло Лилов и заяви, че е  явно, че тези момчета не са забравили нищо от похватите, които са използвали през 90-те.

"Те се борят да получат обществения ресурс не за да работят в името на хората, а за да присвояват колкото може повече от него. Затова Северозападна България  остава най-бедната част от страната ни, за да може да бъде купувана, контролирана чрез натиск и репресии и да бъдат постигани резултатите, с които Борисов да се гордее", коментира още социалистът .

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ивайло Лилов каза още, че тези избори са показали, че промяната  в местната власт е възможна. Той поздрави кметовете и общинските съветници, избрани с бюлетината на БСП, за куража, който са имали. "Имаше и хора, които направиха всичко възможно, за да спечелят изборите честно, но срещу тях беше хвърлен целият ресурс на държавата, те бяха дискредитирани и не бяха допуснати да участват на равни начала в изборите", каза още председателят на ОблС на БСП - Враца. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 11 Ноември 2019 10:27
  БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 3

  БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството на "Борисов" 3, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Вотът бе внесен в деловодството на Народното събрание от лидера на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов и от зам.-председателя на Комисията по околна среда и води и член на Изпълнителното бюро Манол Генов.

  Недоверието към третото правителство на Бойко Борисов е на тема „Провал в политиката на околната среда и водите“. Сред мотивите на социалистите са кризата с водата в Перник и мръсният въздух.

  Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание позволява една пета от народните представители да могат внесат вот на недоверие срещу правителството. Това означава, че за внасянето му са необходими поне 48 народни представители, а парламентарната група на „БСП за България“ разполага със 79 депутати. Въпреки това социалистите проведоха консултации с парламентарно представените партии, както и тези извън Народното събрание.

 • Понеделник, 11 Ноември 2019 10:27
  "Атака" с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

  Във връзка с вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП, „Атака” заявява:

 • Понеделник, 11 Ноември 2019 10:27
  Калоян Паргов: Столична община не може да се оправи с централната част на града, какво остава за населените места като Волуяк

  Липсата на канализация и водопровод, както и неудобен градски транспорт изкараха жителите на Волуяк на протест

Оставете коментар