Петък, 14 Август 2020

Понеделник, 11 Ноември 2019 10:27

Ивайло Лилов: Северозападна България е оставена бедна, за да може да бъде купувана

Палежът на имот на общински съветник в Борован е недопустим натиска за формиране на мнозинство, смята председателят на ОблС на БСП - Враца и член на НС на БСП

"Случаят с опита да се подпали домът на наш общински съветник в Борован е изключително брутален. Върху нашите представители бе оказан недопустим натиск, за да не може да се структурира новият общински съвет, защото за да се формира мнозинството в ОбС - Борован бе необходим поне един от гласовете на двамата общински съветници на БСП."  Това каза председателят на ОблС на БСП - Враца и член на НС на БСП Ивайло Лилов пред БСТВ.

Той коментира, че за съжаление детето на общинския съветник от левицата е станало свидетел на случилото се. "Всичко това е резултат от управлението през последните 10 години. Виждаме как знакови лица от ъндърграунда стават политически фигури и най-страшното е, че там, където интересите им се сблъскват, политиката изчезва и проправя път на натиска и заплахите", коментира още Лилов.

Той бе категоричен, че няма съмнение, че интерес да не се формира мнозинство в общинския съвет в Борован и общината да не започне нормална работа имат хората на Борисов. "Това ли е отборът на Борисов? Това ли са победителите", попита Ивайло Лилов и заяви, че е  явно, че тези момчета не са забравили нищо от похватите, които са използвали през 90-те.

"Те се борят да получат обществения ресурс не за да работят в името на хората, а за да присвояват колкото може повече от него. Затова Северозападна България  остава най-бедната част от страната ни, за да може да бъде купувана, контролирана чрез натиск и репресии и да бъдат постигани резултатите, с които Борисов да се гордее", коментира още социалистът .

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ивайло Лилов каза още, че тези избори са показали, че промяната  в местната власт е възможна. Той поздрави кметовете и общинските съветници, избрани с бюлетината на БСП, за куража, който са имали. "Имаше и хора, които направиха всичко възможно, за да спечелят изборите честно, но срещу тях беше хвърлен целият ресурс на държавата, те бяха дискредитирани и не бяха допуснати да участват на равни начала в изборите", каза още председателят на ОблС на БСП - Враца. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар