Четвъртък, 09 Юли 2020

Петък, 15 Ноември 2019 15:57

Борисов се приземи аварийно

Правителственият "Фалкон" временно ще бъде спрян, ген. Коджейков ще апелира за закупуване на нов самолет

Правителственият самолет с премиера Бойко Борисов на борда беше приземен ръчно на пистата на летище София. Самолетът е приземен успешно, няма пострадали, съобщава БНТ, позовавайки се на информация от Министерски съвет.

До мярката се стигнало след като навигационната система отказала напълно при опит самолетът да се приземи в София.

Системата е изключила и пилотите не са успели да я рестартират. Така се е наложило да преминат на ръчен режим.

Директорът на правителствения "Авиоотряд 28" Тодор Коджейков коментира пред журналисти за проблеми при приземяването на "Фалкон"-а. На борда на самолета е имало девет души, сред тях и премиерът Бойко Борисов, който се връщал от Солун, Гърция. Отказала е навигацията на самолета и машината е приземена на ръчен режим, каза Коджейков, без дава информация за състава на екипажа. Това, че познават територията на летището, е помогнало, посочи той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Правителственият "Фалкон" ще бъде спрян, докато не се установи причината за аварията. Ген. Коджейков ще апелира за закупуване на нов самолет.

От Министерството на транспорта ще проверят всички летателни системи на самолета. Докато не се открие и отстрани причината, самолетът, който е на 19 години, се спира от полети, каза Тодор Коджейков. Той призова да започне процедура за покупка на друг самолет, защото това не е първата авария на тази машина. Става въпрос за живота на хора, този самолет не вози само тези, които управляват държавата, случвало се да превозваме и болни хора, посочи Коджейков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар