Петък, 25 Септември 2020

Събота, 16 Ноември 2019 11:09

Каракачанов: Има злоупотреби с болничните - често се сливат с празничните дни

Менда Стоянова се е объркала в твърдението си, че ОП са направили предложението за болничните, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в предаването "Тази събота" по bTV.

"Имахме други предложения – като това минималната пенсия да стане 250 лв., второто – три поредни години ще се отделят по 70 млн. лева всяка година за изграждане на нови детски градини. Трето – таксите за детските градини от 4 г. възраст на децата нагоре, на хората със средни и ниски доходи, ще отпаднат. Това е важното, което трябваше да се отбележи", каза Красимир Каракачанов, който е лидер на ВМРО.

"Ще бъда деликатен и ще кажа, че Менда Стоянова се е объркала. Може би не е разбрала", допълни още вицепремиерът.

"Три пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници”, попита Каракачанов.

"За 2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн. , а за 2018 година са над 18 милиона. Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има злоупотреба. Факт е, че това се обсъжда със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се за какво да се заядем, но има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги плаща", каза още Каракачанов.

Той обаче уточни, че мярката няма да засяга родители, които гледат деца или хора претърпели катастрофа или трудова злополука.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По повод последния инцидент с правителствения „Фалкон” вицепремиерът Каракачанов отбеляза, че ако се купи нов самолет ще има негативна реакция към правителството.

Изключително рядко се използват самолетите на правителствения авиотряд – само, когато пътува по-голяма делегация. „Аз лично смятам, че правителствен самолет отдавна трябваше да се купи, но такива са обществените настроения”, каза още Каракачанов.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в Плевен, където ще бъде открит паметника на 9-та пехотна плевенска дивизия. Мемориалът е първият от такъв мащаб, издиган през последните 75 години и е посветен на една от най-големите победи на Българската армия през Първата световна война - битката при Дойран. Красимир Каракачанов е патрон на инициативата за изграждането на паметника.

"Този паметник е за тези, които загинаха за българския национален идеал", заяви Каракачанов. Той самият е участвал с лични средства за изграждането на паметника – превел е една заплата като министър на отбраната.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар