Петък, 06 Декември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019 17:14

ХАЗАРТНАТА ДРАМА СЕ РАЗРАСТВА! И медиите в Малта гръмнаха за скандала с Efbet!

Efbet е търговска марка на компанията “Бробет Лимитед”, която пък държи малтийски лиценз за онлайн хазарт

След като вече близо месец десетки медии в България и чужбина пишат за безобразията, извършвани от собствениците на Efbet, вчера и малтийски бизнес сайт отрази разрастващия се скандал с българската хазартна компания.

Нека припомним, че Efbet е търговска марка на регистрираното на остров Малта дружество „Бробет“ (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), което има лиценз за онлайн залози.

В свой материал, публикуван вчера, малтийският бизнес сайт Мaltabusinessnews.com пише, че Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови, които са собственици на компанията "Бробет", която пък държи марката Efbet, са разследвани от българските специални служби и българската прокуратура.

Журналистите от острова разказват за разразилия се у нас скандал с Efbet, като подчертават, че на 4 октомври 2019 година офисите на Efbet в София са влезли разследващи от службите, като основното тяхно подозрение е, че чрез компанията за хазарт собствениците й перат пари.

Специалисти от бранша твърдят, че ако скандалът се разрасне и в Малта, семейство Найденови рискуват да загубят своя малтийски лиценз за онлайн хазарт. Ако това се случи Efbet няма да може да оперира онлайн на територията на Европа в бъдеще.

Едно от основните изисквания на малтийската Комисия по хазарт – Malta Gaming Authority (MGA) – е нуждата от перфектна софтуерна платформа, с която работи всяко едно потенциално дружеството, притежаващо подобен лиценз.

Както става ясно от публикации в България до момента обаче, марката Efbet е далеч от тази перфектност, като дори излезе информация, че собствениците й събират личните данни на своите клиенти с цел тяхната бъдеща продажба в чужбина.

Само през миналата година комисията по хазарт на Малта е отнела 7 онлайн лиценза на различни компании, при далеч много по-малко данни за нарушения и злоупотреби от лицензодържателя, какъвто е Efbet.

Ще остане ли обаче българската марката без онлайн лиценз, най-вероятно предстои да разберем през следващите няколко месеца.

източник: maltabusinessnews.com

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Ноември 2019 17:14
  Facebook с изявление срещу българската Efbet. Закриха 30 профила на казината в България (снимки)

  Мениджър по “Прилагането на политики” във Facebook с официален отговор за незаконните практики на българската букмейкърска компания Efbet, собственост на братята Цветомир и Боян Найденови

 • Вторник, 19 Ноември 2019 17:14
  Родители сезират Държавната агенция за закрила на детето заради хазартната кампания на Efbet в двора на училище (снимки)

  Рекламна кампания на хазартната марка в двора на 7 СУ в София събра десетки ученици на възраст между 8 г. и 12 г.

  • Родители искат строги санкции за букмейкъра Efbet заради лъвче в двора на училище в София
  • След акцията на ДАНС в Еfbet, собствениците - братя Найденови започнаха да чистят имидж в двора на училище в София!
  • Скандални братя-милионери използват невръстни деца за да чистят криминален имидж

  Внимание, Директорката гледа

  Пред погледа на Директорката на 7- СУ в София - г-жа Маруся Никова, се проведе показна кампания на футболния клуб “ЦСКА 1948”, в който основна атракция и лице беше лъвчето на букмейкърската фирма Efbet, собственост на братята Цветомир (47 г.) и Боян (44 г.) Найденови, и техния баща – бизнесменът, известен от близкото минало - Стефан Найденов (75 г.).

 • Вторник, 19 Ноември 2019 17:14
  Премиерът на Малта напуска поста си заради убийството на журналистката Дафне Галиция

  Министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат обяви, че в началото на 2020 г. ще се оттегли от поста си. Той стори това в телевизионно обръщение, в резултат от протестите в страната след разкрития за убийството на разследващата журналистка Дафне Каруана Галиция през октомври 2017 г. С престъплението бяха свързани приближени на Мускат, сред които началникът на кабинета му, който подаде оставка. В събота като поръчител на убийството бе обвинен един от най-популярните малтийски бизнесмени - Йорген Фенек.

Оставете коментар