Вторник, 21 Януари 2020
Неделя, 01 Декември 2019 12:56

Корнелия Нинова: Напусна ни една от най-ярките личности на парламентаризма

Проф. Любен Корнезов почина на 72-годишна възраст

"Напусна ни една от най-ярките личности на парламентаризма, блестящ юрист и изключителен авторитет за нас, българските социалисти - Любен Корнезов. В политиката си остава безспорният ориентир за почтеност, а в човешките отношения - за доброта и великодушие. Поклон. Ще ни липсваш, професоре". Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова във връзка със скръбната вест за смъртта на проф. Любен Корнезов. 

Изтъкнатият юрист почина на 72-годишна възраст. Той беше дългогодишен депутат от БСП и зам.-председател на 38, 39, 40 и 41-то Народно събрание проф. Любен Корнезов. Той бе признат конституционалист и авторитет. Като депутат още във Великото народно събрание е сред авторите на Конституцията ни. Любимец на студентите си по право и на парламентарните журналисти. Професор Корнезов бе от знаковите юристи на левицата, уважаван от всички политически сили, а нерядко до него се допитваха и опонентите му, особено по конституционни въпроси.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 01 Декември 2019 12:56
  БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 3

  БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството на "Борисов" 3, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Вотът бе внесен в деловодството на Народното събрание от лидера на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов и от зам.-председателя на Комисията по околна среда и води и член на Изпълнителното бюро Манол Генов.

  Недоверието към третото правителство на Бойко Борисов е на тема „Провал в политиката на околната среда и водите“. Сред мотивите на социалистите са кризата с водата в Перник и мръсният въздух.

  Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание позволява една пета от народните представители да могат внесат вот на недоверие срещу правителството. Това означава, че за внасянето му са необходими поне 48 народни представители, а парламентарната група на „БСП за България“ разполага със 79 депутати. Въпреки това социалистите проведоха консултации с парламентарно представените партии, както и тези извън Народното събрание.

 • Неделя, 01 Декември 2019 12:56
  Корнелия Нинова: БСП работи за сваляне на правителството на ГЕРБ! То е вредно за България!

  БСП работи за сваляне на правителството на ГЕРБ, ние предлагаме нов модел на развитие!

 • Неделя, 01 Декември 2019 12:56

Оставете коментар