Петък, 14 Август 2020

Понеделник, 02 Декември 2019 09:52

Георги Киряков: Прикриват се истинските аргументи за сериозната рокада в МС

Очевидно има напрежение между министрите и между коалиционните партньори по отношение на социалната политика, коментира политологът

„Прикриват се истинските аргументи за тази сериозна рокада в Министерски съвет. Очевидно има напрежение между министрите и между коалиционните партньори по отношение на социалната политика“. Това коментира пред БНР политологът Георги Киряков по повод поисканата от Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков и направеното от премиера предложение Деница Сачева да заеме поста му.

„В България няма власт или институция, която да не е заложник по някакъв начин на финансовия министър. В случая заложник е целият Министерски съвет, защото доста от системите са издънени откъм финанси“, допълни Киряков в предаването.

По думите на политолога в момента има временно укрепване на коалицията с Обединените патриоти, „защото те очевидно са застанали зад искането на социалния министър да вдигне определен тип възнаграждение на определен тип хора“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Печели се време, за да се потърси нов източник на финансиране на всички тези огромни ями за поглъщане на обществени средства“, коментира политологът пред БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар