Вторник, 21 Януари 2020
Понеделник, 02 Декември 2019 09:52

Георги Киряков: Прикриват се истинските аргументи за сериозната рокада в МС

Очевидно има напрежение между министрите и между коалиционните партньори по отношение на социалната политика, коментира политологът

„Прикриват се истинските аргументи за тази сериозна рокада в Министерски съвет. Очевидно има напрежение между министрите и между коалиционните партньори по отношение на социалната политика“. Това коментира пред БНР политологът Георги Киряков по повод поисканата от Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков и направеното от премиера предложение Деница Сачева да заеме поста му.

„В България няма власт или институция, която да не е заложник по някакъв начин на финансовия министър. В случая заложник е целият Министерски съвет, защото доста от системите са издънени откъм финанси“, допълни Киряков в предаването.

По думите на политолога в момента има временно укрепване на коалицията с Обединените патриоти, „защото те очевидно са застанали зад искането на социалния министър да вдигне определен тип възнаграждение на определен тип хора“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Печели се време, за да се потърси нов източник на финансиране на всички тези огромни ями за поглъщане на обществени средства“, коментира политологът пред БНР.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  Нинова: Искаме оставка не само на министри, а и на цялото правителство

  Няма пряка заплаха за България от конфликта в Близкия Изток, коментира лидерът на БСП след КСНС при президента

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  Събитията на 2019: Избори, скандали, оставки и знакови политически разводи

  Избори, скандали, оставки и знакови политически разводи. Сблъсъци между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. Годината беше наситена с трусове във властта. В епицентъра на най-сериозната криза се оказаха евтини апартаменти. А важни ходове и на управляващите, и на опозицията следваха стъпките на тангото.

  Апартаментгейт разтърси ГЕРБ в навечерието на евровота. В имотния сериал един след друг от политическата сцена слязоха ключови фигури, купили жилища на цени под пазарните.

  Бойко Борисов, министър-председател на Р България: И затова ме е толкова яд и ми иде да взема един чук и тераси, покриви, където има да го счупя и да го приключим.

  Премиерът жертва свои въпреки уверенията, че не са нарушили закона. Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна парламента, а след евроизборите - и всички партийни постове.

 • Понеделник, 02 Декември 2019 09:52
  ГЕРБ: Държавата няма да взима деца от родителите им

  Ресорните министри и ПГ на управляващите са обсъдили Закона за социалните услуги, срещу който родители протестираха с мотива, че има за цел незаконно отнемане на деца от семействата им

Оставете коментар