Вторник, 28 Януари 2020
Понеделник, 02 Декември 2019 14:33

Борисов поздрави с прегръдки новата шефка на Европейската комисия

Премиерът е в Мадрид за световния форум по изменение на климата

Премиерът Бойко Борисов публикува снимки в профила си в социалната мрежа, на които в характерния му стил, прегръща новата шефка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Разговарях с новия председател на Европейската комисия. Сърдечно й пожелах успех на новата позиция", пише Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов участва в 25-ата конференция по изменение на климата на 2 декември в Мадрид, Испания, съобщиха от правителствената пресслужба. Това е и една от темите, по които е разговарял с фон дер Лайен.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени. В момента министър-председателят участва в Мадрид в конференция за изменението на климата. Това е темата, която обсъдили с Урсула фон дер Лайен.

"И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения", казва премиерът.

Домакин на световния форум е министър-председателят на Кралство Испания Педро Санчес.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първа в дневния ред в рамките на Конференцията е Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС. Те ще обсъдят важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия ЕС.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
  Кристалина Георгиева настоява България да не изостава от Зеления пакт

  Задава ли се ценови шок или България ще успее да използва предвидените фондове за финансова помощ?

 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
  Бойко Борисов: Феновете на Левски трябва да държат акциите на клуба

  Среща между премиера Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и петима представители на феновете на ФК Левски започна малко преди 10 ч. тази сутрин. Премиерът Бойко Борисов разговаря с фенове на "Левски" заради опасенията им, че финансирането на футболния клуб от бизнесмена Васил Божков ще спре покрай мерките, които депутатите предприемат за регулирането на хазартния бизнес.

  Днешната среща на феновете на "Левски" с премиера е по тяхно желание, съобщи председателят на НПК на "Левски" Степан Хиндлиян след заседание на клуба с Васил Божков в сряда вечерта, но което безпрецедентно бяха поканени и медии, на чиито въпроси бизнесменът отговоряше.

  „Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
  "Нове Холдинг" към Борисов: Отнемането на лиценз = обезщетения за милиарди

  От "Нове АД Холдинг" изпратиха официална позиция на частните компании, организиращи лотарийни игри в България.

Оставете коментар