Понеделник, 01 Юни 2020

Понеделник, 02 Декември 2019 14:33

Борисов поздрави с прегръдки новата шефка на Европейската комисия

Премиерът е в Мадрид за световния форум по изменение на климата

Премиерът Бойко Борисов публикува снимки в профила си в социалната мрежа, на които в характерния му стил, прегръща новата шефка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Разговарях с новия председател на Европейската комисия. Сърдечно й пожелах успех на новата позиция", пише Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов участва в 25-ата конференция по изменение на климата на 2 декември в Мадрид, Испания, съобщиха от правителствената пресслужба. Това е и една от темите, по които е разговарял с фон дер Лайен.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени. В момента министър-председателят участва в Мадрид в конференция за изменението на климата. Това е темата, която обсъдили с Урсула фон дер Лайен.

"И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения", казва премиерът.

Домакин на световния форум е министър-председателят на Кралство Испания Педро Санчес.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първа в дневния ред в рамките на Конференцията е Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС. Те ще обсъдят важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия ЕС.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
  БОЙКО ТВ

  Кеворк Кеворкян: Един джип, който кара сам, и една телефонна камера, толкова. Никой не го дразни с излишни въпроси. Никой не му се пречка в краката

 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
  Борисов: Арестуваният Живков го махам още в понеделник. Съжаляваме за Цветанов сега, когато прокуратурата го оневини, но „такъв беше моментът“

  "В понеделник сменяме зам.-министъра Красимир Живков. С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор отпадъци. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме..." Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на инспекции по Черноморието.

  Той припомни, че Живков е не само част от ГЕРБ, но е и от квотата на партията в министерството.

  "Разбрал съм се с министър Емил Димитров в 8 сутринта в понеделник да дойде с предложение за нов зам.-министър с ресор "Отпадъци", добави премиерът.

  Борисов обяви, че нямало да има милост за никого и даде пример с Цветан Цветанов: "Ето сега прокуратурата го оневини, ние съжаляваме за него, но тогава такъв беше моментът".

 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
  Борисов - Стокхолмски синдром в действие

  Велислава Дърева: Видяхме колко лесно вирусът на авторитаризма превзема пространства. Целият неолиберален модел се срина окончателно

Оставете коментар