Петък, 18 Септември 2020

Понеделник, 02 Декември 2019 14:33

Борисов поздрави с прегръдки новата шефка на Европейската комисия

Премиерът е в Мадрид за световния форум по изменение на климата

Премиерът Бойко Борисов публикува снимки в профила си в социалната мрежа, на които в характерния му стил, прегръща новата шефка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Разговарях с новия председател на Европейската комисия. Сърдечно й пожелах успех на новата позиция", пише Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов участва в 25-ата конференция по изменение на климата на 2 декември в Мадрид, Испания, съобщиха от правителствената пресслужба. Това е и една от темите, по които е разговарял с фон дер Лайен.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени. В момента министър-председателят участва в Мадрид в конференция за изменението на климата. Това е темата, която обсъдили с Урсула фон дер Лайен.

"И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения", казва премиерът.

Домакин на световния форум е министър-председателят на Кралство Испания Педро Санчес.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първа в дневния ред в рамките на Конференцията е Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС. Те ще обсъдят важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия ЕС.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
  Индипендънт: Светът гледа към Беларус, а България протестира срещу правителството от 70 дни

  Близо 70 дни улиците на българските градове са пълни с протестиращи, които се противопоставят на бруталността на силите за сигурност, корупцията на олигарсите и антидемократичните действия на лидера на тази източноевропейска държава, пише британският в. „Индипендънт“. 

 • Понеделник, 02 Декември 2019 14:33
  Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН

  Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН, който ще се състои от 22 до 30 септември.

  Това съобщи правителствената информационна служба.

  Темата на дебата тази година е: „Бъдещето, което искаме, и ООН, от която се нуждаем: потвърждаване на колективния ни ангажимент към мултилатерализма - справяне с пандемията COVID-19 чрез ефективни многостранни действия“.

  Заради пандемията, причинена от коронавируса, световният форум ще се проведе изцяло онлайн, а не в централата на ООН в Ню Йорк.

  По време на своето изказване в Общия дебат на световните лидери, министър-председателят Борисов ще представи позициите и приоритетите на България по широк спектър от въпроси, включени в дневния ред на сесията и представляващи интерес за нашата страна в регионален и глобален план.

Оставете коментар