Неделя, 15 Декември 2019
Понеделник, 02 Декември 2019 16:55

БСП - София предлага в столицата да има булевард или площад на името на Стефан Данаилов

Общинските съветници в СОС почетоха паметта на актьора с минута мълчание

Булевард или площад в София да бъде наречен на иконата на българските театър и кино Стефан Данаилов. Това предложи лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия на Столичния общински съвет.

"В деня, в който България се прощава с великия Ламбо, сме длъжни да направим така, че ние, а и следващите поколения, да не забравяме тази светла личност", заяви председателят на БСП-София, цитиран от "Дарик".

Сесията на СОС започна с минута мълчание в памет на Ламбо, който напусна този свят на 27-ми ноември след тежко боледуване. Поклонението в Народния театър "Иван Вазов" съвпадна със заседанието на общинските съветници в София.

"Ламбо обичаше да казва, че достойните хора ходят изправени. Той ходеше с високо вдигната глава. Беше респектираща личност с всеки жест. Беше истинско богатство да общуваш с него", каза Калоян Прагов, след като отиде на поклонението да отдаде последна почит пред актьора.

"Той вярваше безрезервно, че колкото повече обич даваш, толкова повече получаваш. Затова и хората го обожават", добави Паргов.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 16:55
  Погребват Стефан Данаилов до съпругата му Мария

  Стефан Данаилов ще бъде погребан днес в тесен семеен кръг. Актьорът ще бъде положен в частния гробищен парк в столичния кв. "Бояна" до съпругата си Мария, която почина преди 5 години

 • Понеделник, 02 Декември 2019 16:55
  Изпратихме една Вселена… Хиляди се стекоха за последно сбогом със Стефан Данаилов

  „Иска ми се хората да ме запомнят като Ламбо, българският артист.“

   

  Вселена, верен приятел, неповторим актьор, талант, национално богатство, будител, добър и прекрасен човек, помагащ на околните. Така близки, приятели, министри, актьори и почитатели описаха големия актьор Стефан Данаилов, с който днес България си взима последно сбогом.

  Хиляди се събраха тази сутрин пред сградата на Народния театър, за да си вземат последно сбогом с обичания от цяла България актьор. Поклонението започна в 11 часа, километричната опашка покри целия площад пред театъра, достигайки чак до пл. "Княз Александър I". 

  Сред присъстващите на поклонението бяха президентите Румен Радев, Георги Първанов, политици, общественици, колеги,  ученици.

 • Понеделник, 02 Декември 2019 16:55
  България днес изпраща Стефан Данаилов

  Днес е поклонението пред Стефан Данаилов (1942-2019). Вратите на Народния театър "Иван Вазов" ще бъдат отворени в 11:00 ч. за всеки, който иска да се прости с обичания от няколко поколения актьор

Оставете коментар