Неделя, 15 Декември 2019
Вторник, 03 Декември 2019 12:03

Борисов за ниските заплати: Сами сме си виновни, но наваксваме

В началото започнахме да шием седалки, табла… впоследствие минахме на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил - електрониката и хардуера

Да, притеснително е, че бяхме най-ниски по заплащане, но за това сме си виновни ние, защото десетилетия промотирахме България като най-евтината работна ръка. Но темповете, с които това се наваксва, мисля, че са достатъчно добри и вие го усещате по последните работни заплати в този бранш. Това сподели премиерът Бойко Борисов пред група инженери, които имат участие в създаването на дизайна и електрониката на съвременните автомобили.

,,Навремето, като се правеше ''Мерцедес'' S класа, единственото, което правеха българите, е да ходят да му подритнат гумата. А сега на най-специалната кола на ''Мерцедес'' сме направили най-важното, най-интелигентното, най-доброто. Просто съжалявам, че на фона на всички негативни новини, които се изливат, българите не могат да се зарадват, че тези красиви дизайни се правят от български инженери'', допълни той.

Winbet - победата е емоция! (18+)

,,В четвъртък идват оръжейни компании за съвместно производство в България. Виждам много голяма възможност в бронираните машини, танковете, самоходните гаубици'', разкри още Борисов.

,,Ние сме готови за завод за автомобили, в момента дори няколко са големите компании, които се колебаят коя да дойде. Но аз съм убеден, че заради всичко това, което правим, догодина ще имаме инвеститор'', подчерта премиерът.

източник: novini.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Декември 2019 12:03
  Медицинските сестри излязоха на пети национален протест

  Медицинските сестри излязоха на пети национален протест.

  Те се събраха пред Министерския съвет, предаде БНТ. Протестиращите искат реформа в здравната система. Настояват и заплатите им да се увеличат. Протестът е организиран от Синдиката на медицинските сестри.

  Протестиращите медицински сестри заплашиха, че ще разпънат палатков лагер и ще нощуват пред Министерския съвет. Щели да останат докато не бъдат приети от премиера. Медицинските специалисти погребаха символично сегашната, по думите им, "здравеопасната" система в картонен ковчег с червен кръст на него.

 • Вторник, 03 Декември 2019 12:03
  Зоран Заев и Бойко Борисов лично ще обсъдят въпроса за езика, но на какъв език?

  Македонският език е лингвистичен факт от десетилетия и е установен в международен план, каза президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски. Зоран Заев пък изрази в македонските медии очакването, че България трябва да „преодолее въпроса с македонския език“.

   

 • Вторник, 03 Декември 2019 12:03
  Борисов за Западните Балкани: Или си в НАТО и европейското семейство, или не си!

  Радвам се, че поставихме темата за Западните Балкани в центъра на вниманието и в Европа, и в САЩ, заяви премиерът на форума, организиран от Държавния департамент на САЩ

Оставете коментар