Сряда, 12 Август 2020

Четвъртък, 12 Декември 2019 16:05

Румен Радев: Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България

Ваше Височество, уважаеми гости за мен е чест и удоволствие да приема Великият магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта, един от най-древните християнски ордени в една от най-старите християнски държави.

Това каза президентът Румен Радев, по повод отбелязването на 25 години от установяване на дипломатически отношения между България и Суверенният Малтийски орден, предаде репортер „Фокус“.

„Това посещение е важна стъпка към развитието на нашите двустранни отношения, а тази година отбелязваме 25 години от установяването на дипломатически отношения. Високо ценим присъствието на Суверенния Малтийски орден в България и неговата високо хуманна дейност в помощ на всички постарали, в помощ на нуждаещите се от подкрепа. Днес с Великия магистър обсъдихме редица въпроси от взаимен интерес. Наше взаимно усилие е да продължаваме диалога на най-високо ниво. Да продължаваме нашето сътрудничество, което дава резултат в много области”, каза още Радев.

„Днес Малтийският орден присъства като подкрепа материална и духовна в много болници, училища, учреждения за социално слаби и на хора с увреждания. Ние високо ценим тази подкрепа. Ваше Височество, Вие не сте днес само сред приятели, а сред съмишленици и партньори в общи усилия да градим един по-добър свят. Свят, който да противодейства на войните, на конфликтите водещи до страдание на много хора. Свят в подкрепа на слабите, уязвимите и заедно да продължим да отстояваме християнските ценности”, добави държавният глава.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„С особено задоволство искам да съобщя, че утре ние ще открием първият за България високотехнологичен уред „Нирвана” за деца с детска церебрална парализа. Освен това ще бъде предоставен и ехограф в болница „Св. София” и линейка за болницата в Дупница”, посочи още той.

„Ваше Височество посещението Ви в България е нова важна стъпка в развитието на нашите отношения. Вашият пример да помагате във всички горещи точки на света, вашият пример да достигате до всички хора нуждаещи се от подкрепа, вашият стремеж към неутралитет към външнополитическите въпроси и отдаденост на хуманитарната кауза ще намира все по-голям пример в света. Имаме нужда от вяра, че има силни организации като вас. Силно не с финансова мощ, не военна мощ, а силни с ценностите, които отстоявате. Благодаря ви за вашето посещение. Уверен съм, че с общи усилия ще продължаваме нашата високохуманна дейност”, допълни Румен Радев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар