Събота, 15 Август 2020

Събота, 14 Декември 2019 10:53

Сидеров: Искам НСО да се закрие!

По-добре този излишен харч на 40 млн. лв. да беше спестен на българите, заявява лидерът на „Атака” по повод трагичния инцидент с дете.

Публикуваме пълния текст на позицията на Волен Сидеров, разпространена от пресцентъра на партията:

Искам службата УБО, сега НСО, да се закрие! През 2019 г. 40 млн. лв. от парите на българските данъкоплатци отидоха за шофьори и охрана на държавните випове. За какво се харчат тези милиони? Какво прави тази служба, освен да блъска неудобни репортери и да гази деца по улиците?

По-добре този излишен харч на 40 млн. лв. да беше спестен на българите. Хората не са длъжни да плащат за лукса на премиер, президент, шеф на парламента и прочее. Защо медиите не говорят за бюджета на държавната охрана?

Говорителят на НСО казва, че колата, блъснала 14-годишното дете, е „оборотен дежурен автомобил” и не бил зачислен на „охраняемо лице” и можело да се вози всеки, който отговарял на закона. Но не казва имената на шофьора. Защо го крие?

Чета в медиите, че от Президентството са побързали да си измият ръцете, че техен човек не е бил в колата. Няма значение имало ли е, или е нямало пътник. Важното е, че за пореден път охраната на държавните випове произведе инцидент, в който тежко пострада български гражданин - дете.

Тази служба е ненужна, разхищава държавна пара, гази деца и мачка свободата на словото. Крайно време е да се закрие. Президентът Радев, под чиято опека е НСО, да го разпусне завинаги.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 14 Декември 2019 10:53
  Николай Марков: Нападателят над журналиста е от НСО

  Във връзкa c извършeнoтo пoкушeниe oт "нeпoзнaт индивид" cрeщу журнaлиcтa oт рaдиo "Cвoбoднa Eврoпa" Пoлинa Пaунoвa ce oбръщaм към вcички здрaви cили oт вcички прoфecии, ocoбeнo към журнaлиcтичecкaтa гилдия!

 • Събота, 14 Декември 2019 10:53
  Емил Тонев ще изпълнява правомощията на началник на НСО

  Президентът назначи полковник Емил Тонев за изпълняващ правомощията на началник на Националната служба за охрана, съобщава прессекретариатът на президента на Република България.

  Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир Станчев от длъжността началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г.  Указът е издаден на основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 7, т. 1 и чл. 8, ал. 4, т. 1 от Закона за Националната служба за охрана. 

  Бригаден генерал Красимир Станчев подаде оставка на 10 юли, след като президентът му я поиска заради скандалите около охраната на лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган край парк „Росенец“ и изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване достъпа на граждани до парка.

  С друг указ президентът определи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Емил Тонев, да изпълнява правомощията на началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г.

 • Събота, 14 Декември 2019 10:53
  АТАКА: Да не допускаме Ердоган да превърне храма „Света София” в джамия

  Партия АТАКА внася проект за решение в парламента относно указа на турския президент Реджеп Ердоган да превърне православния храм „Света София“ в Цариград от музей в джамия.

Оставете коментар