Събота, 15 Август 2020

Неделя, 15 Декември 2019 14:29

Медицинските сестри излязоха на пети национален протест

Медицинските сестри излязоха на пети национален протест.

Те се събраха пред Министерския съвет, предаде БНТ. Протестиращите искат реформа в здравната система. Настояват и заплатите им да се увеличат. Протестът е организиран от Синдиката на медицинските сестри.

Протестиращите медицински сестри заплашиха, че ще разпънат палатков лагер и ще нощуват пред Министерския съвет. Щели да останат докато не бъдат приети от премиера. Медицинските специалисти погребаха символично сегашната, по думите им, "здравеопасната" система в картонен ковчег с червен кръст на него.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Няма да си тръгнем, докато не се роди нещо ново, заяви медицинската сестра Мая Илиева по време на националния протест на медицинските специалисти пред Министерския съвет. Те настояват за среща с премиера Бойко Борисов, за да го информират от първо лице за исканията си.

Тук сме, защото през тези 10 месеца нашите искания не бяха изпълнени, обиколихме всички институции, комисии, министерства, парламентарни групи, всички много ни съчувстват и разбират, но след това нищо не се променя, проблемите отново си остават само наши, коментира Илиева.

Протестиращите разбиха символично здравната система.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар