Събота, 04 Април 2020

Събота, 21 Декември 2019 14:02

Нинова: Превръщаме се в сметището на света – 736 319 тона боклуци от третия свят са внесени в България за последните 5 години (видео)

Всичко може да се прости на една власт, грешки се правят, но да превърнеш България сметището на света, не го проумявам, коментира лидерът на БСП

736 319 тона боклуци от третия свят са внесени в България за последните 5 години. Превръщаме се в сметището на света. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на участието си в "Годината" по Дарик радио. 

"За мен събитието на 2019, което ще бъде и на 2020, е водата, чистият въздух, чистата храна, горенето на боклуците в България. Темата здравословен начин на живот, чиста вода, храна, гора – това е темата на бъдещето. Според мен това беше събитието на 2019. С тежки констатации, някои от които съм приготвила да съобщя. Взимам много присърце темата за горенето на боклука. Всичко може да се прости на една власт, грешки се правят, но да превърнеш България сметището на света, не го проумявам", коментира лидерът на БСП. 

"Нося ви документи, подписани са от министър Горанов. Само ще прочета едно изречение: Общото количество на битови, индустриални, технологични отпадъци и оформени за внос в България през 2014-2019 от трети страни, не ЕС, е 736 319 тона. Това са 1000 влакови композиции по 50 вагона, от трети свят, влезли в България за пет години", каза Нинова. Тя уточни, че тази информация е отговор на писмен въпрос от народен представител.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Общото количество болнични отпадъци (болнични, което ужасно) и фармацевтични производства за същия период е 3 тона. Болнични боклуци от Африка -  3 тона. Досега никой не говори за това и никой не знае", коментира Нинова. 

"А това е от Нено Димов. Такива битови отпадъци, редуцирано гориво, болнични отпадъци, отпадъци от фармацевтични производтсва от трети страни извършват в България 534 броя фирми. Внасят боклука на света в красивата ни България и всичко това го дишаме, ядем и пием. Това е темата на бъдещето", каза Нинова. 

Според нея за вноса от ЕС никой не знае. "Питахме миналата седмица министъра на околната среда в парламента, той каза "Не знам". Как не знаеше, бе?”, допълни още Нинова. 

Целият разговор вижте във видеото:

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар