Четвъртък, 02 Юли 2020

Понеделник, 06 Януари 2020 14:23

Нинова: Безхаберие и корупция докараха кризите с боклука и водата

На 29 декември имах среща с жителите на Перник, от които бях упълномощена да поискам среща с главния прокурор, за да потърся информация, защото хората искат да се поеме отговорност. Както разбрахте, срещата бе отменена. Това е право на главния прокурор, но нашата работа е да искаме справедливост и да търсим истината.

Това заяви на пресконференция в Перник председателят на БСП Корнелия Нинова, пише Новини.бг

,,Въпреки това зададох своите въпроси до главния прокурор в писмен вид. В тях го попитах дали има образувани досъдебни производства и срещу кои лица, води ли се разследване за стената на яз. ''Студена''. Държим също така да получим отговори за износа и изгарянето на боклуци на наша територия'', допълни Нинова.

,,Смятам, че това е нормален начин на работа на народен представител и председател на парламентарна група в Народното събрание. В продължение на 30 години никой не понесе отговорност за престъпленията, което доведе до недоверие на гражданите към българските институции, което вече не е проблем на БСП, а проблем на държавността'', подчерта лидерът на опозицията и добави, че БСП е сигнализирала 17 пъти за водата и 47 пъти за боклука, но никой не им е обърнал внимание.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

,,Разполагаме с официална информация, че за последните пет години у нас са пристигнали 734 хил. тона боклук от трети страни, предимно от Африка и Азия. Бяхме в Бобов дол и там положението е нетърпимо вече. Кризата с боклука вече става национален проблем, както и водната криза, която беше само локален'', обясни още Корнелия Нинова.

,,До всичко това се стигна заради безхаберие, некомпетентност и съмнения за корупция. Ние искаме обективно разследване, а не изпращане на виновните в Белене, както каза премиерът. Искаме обективно разследване, доказателства и съд за виновните лица. Така че ще чакаме отговор от главния прокурор и при получена информация отново ще дойдем тук и ще ви информира как тече разследването'', каза в заключение Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар