Четвъртък, 02 Юли 2020

Четвъртък, 09 Януари 2020 10:01

Първо в BIG5: Полиция и прокуратура претърсват жилището на бившата областна управителка на Перник

Ирена Соколова бе освободена миналия месец от поста си заради водната криза в Перник

В момента тече масирана поличейска акция по претърсване жилището на бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова, видя BIG5.

Ирена Соколова - бивш депутат от ГЕРБ и вече бивш областен управител на Перник, обитава баровския комплекс "Анастасия", който се намира в квартал "Гоце Делчев" в София. В същия комплекс жилище има Евгени Минчев, а самият той е собственост на известните строителни предприемачи Димитър и Весела Барбукови.

Не е известно още дали бившата областна управителка живее там под наем или жилището в луксозния комплекс е нейна собственост.

В този час пред комплекс "Анастасия" е пълно с полицейски автомобили, а МВР и прокуратурата провеждат щателен обиск на жилището на Ирена Соколова. Най-вероятно това се извършва във връзка с разследването, което започна прокуратурата, за източването на язовир "Студена" и последвалата водна криза за перничани.

Припомняме, че заради водната криза бяха освободени шефът на ВиК-Перник Иван Витанов и областният управител Ирена Соколова, а Специализираната прокуратура заяви, че ще търси виновните.  

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар