Четвъртък, 02 Юли 2020

Понеделник, 13 Януари 2020 12:41

БСП праща в прокуратурата твърденията на Дечо Дечев за източване на НЗОК

БСП ще сигнализира прокуратурата, която да направи проверка в Министерство на здравеопазването във връзка с твърденията на управителя на здравната каса д-р Дечо Дечев за източване на здравната каса. Това каза по време на пресконференция заместник-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев. Сигналът ще бъде внесен още днес, уточни Стойнев.

Драгомир Стойнев посочи, че от БСП смятат, че е налице организирана, координирана, извършвана с административни протекции кражба от здравните вноски на българските пациенти. Той коментира, че интервюто на управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев, дадено в събота, е било изключително важно, тъй като повдига завесата за това как се управлява здравната ни система.

Стойнев посочи, че от интервюто е станало ясно, как касата плаща за услуги и дейности, които са в по-малък обем или изобщо не са извършени или как едно лекарство в държавна болница се заплаща на една цена, а в частната болница - на седем пъти по-висока цена.

"Всичко това става благодарение на лобистките текстове, прокарани от ПГ на ГЕРБ. Многократно сме казали, че пари в държавата имаше, стига да не се краде", каза Стойнев. Той определи правителството на ГЕРБ като "правителство на източването" с източването на язовири и източването на НЗОК. По думите на Стойнев няма система, която да функционира нормално в държавата.

Източник: Дир.бг

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 13 Януари 2020 12:41
  Министри анблок за дубайските фурми: Нищо не знаем!

  Цена, реализация и други подробности по сделката остават табу, дори за парламента

 • Понеделник, 13 Януари 2020 12:41
  Д-р Петрана Стойкова: Нинова няма алтернатива

  Социологът д-р Петрана Стойкова, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в интервю за „Благоевградска ВЕСТ“ за социологията днес и за прекия избор на председател в БСП и европейските практики в тази насока.

 • Понеделник, 13 Януари 2020 12:41
  Нинова: Водата е ключов проблем за малките населени места

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работни срещи с кметове на общини и населени места, общински съветници, общински партийни председатели и председатели на младежките структури в общините Павликени, Сухиндол и Полски Тръмбеш. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Оставете коментар