Четвъртък, 02 Юли 2020

Понеделник, 13 Януари 2020 13:09

Гешев: Дали ще бъде задържан някой под стража решава единствено съда!

Това че си министър или пък прокурор не ти дава имунитет, а дали някой ще бъде задържан решава само съдът, категоричен е главният прокурор

Главният прокурор, който е във врачанското село Галиче, за да коментира заедно със силовия министър Младен Маринов бруталното убийство на 18-годишната Андрея, разкри детайли и около ареста на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Министър Маринов огласи животинските подбуди на Аксел в убийството на Андрея „Дали някой ще бъде задържан под стража преценява само съдът. Прокуратурата може само да изрази становище, а след като има доказателства, дали срещу кмет или министър, и е спазен закона, то той ще бъде задържан.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Това че си министър или пък прокурор не ти дава имунитет. Прокурорите и членовете на изпълнителната власт нямат имунитет. Всеки съдия, прокурор и следовател може да бъде привлечен под наказателна отговорност. Не виждам пречки и не виждам защо да не спазваме закона, само защото някой заема определена длъжност. Ние не сме депутати или президенти, за да имаме имунитет“, категоричен бе Гешев.

Източник: Blitz.bg

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 13 Януари 2020 13:09
  Спецакция в Бургас по разследване за тероризъм, има задържани

  Над десет души са задържани при спецакция в Бургас по разследване за терористична дейност на територията на България, предаде БНР.

 • Понеделник, 13 Януари 2020 13:09
  Гешев категоричен: Прокопиев е подсъдим и ще бъде такъв!

  Българската прокуратура има намерение в близкия месец да изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс под формата на експертно виждане до Народното събрание. Това обяви пред депутатите главният прокурор Иван Гешев.

 • Понеделник, 13 Януари 2020 13:09
  Иван Гешев предложи закриване на 38 районни прокуратури

  Предлагам да бъде продължен процесът по оптимизиране на районните прокуратури (РП) в страната, като се съобразят както валидните за всички районни прокуратури критерии, така и спецификите за всеки апелативен район“, пише главният прокурор

Оставете коментар