Неделя, 20 Септември 2020

Четвъртък, 16 Януари 2020 14:26

Емил Димитров: Притеснява ме вотът на недоверие, ще се подготвя и ще участвам в него

Притеснява ме вотът на недоверие, призна министърът на околната среда и водите Емил Димитров. От ден министър, а вече атакуван с вот на недоверие. В такова положение се оказа новият министър на околната среда.

На този фон Ревизово сподели: "Мен лично ме притеснява, първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз трябва да участвам във вота на недоверие".

Той допълни, че още вчера, след като положи клетва като министър, е получил първите си задачи от премиера Бойко Борисов, с които веднага се е заел.

"Изпратих хора на проверки за депата в страната. Вчера се наложи от Пловдив да пращам хора в Стара Загора, за да могат те да вземат пробите", обясни Емил Димитров.

Той посочи, че по време на дебата за вота на недоверие ще коментира парите, които са осигурени за ВиК сектора. "Достатъчно много пари, които асоциации, служби не се ангажират да усвояват. Ако пропуснеш някакви пари от Европа, защо?", риторично попита Димитров.

Министърът коментира и проблема с водата в Шумен. "Аз съм влязъл депутат от Шумен, единият захранва Варна и Бургас, другият Шумен. Знам откъде са тръбите, къде е прочутата станция "1300", където пречиства водата и я хлорира. Ще направя всичко възможно, ще обиколя всичките язовири", допълни още министърът. 

Той обясни, че премиерът трябва да обяви вариантите за решение на проблема в Перник. "За мен беше да подготвя какви финансови средства могат да се заделят за Перник. Изготвил съм справка. Днес трябва да му докладвам", заяви още Емил Димитров.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Димитров обясни, че ще предприеме всички мерки, за да запознае премиера своевременно за състоянието на язовирите в страната. "Ще обиколя цялата страна, за да го информирам къде какви са проблемите", посочи министър Димитров, цитиран от Новини. бг.

Той каза още, че вчера е командировал хора от Пловдив в Стара Загора за проверка на депата в страната, за да съдействат по образувани от прокуратурата досъдебни производства.

Относно липсата на вода в редица населени места в страната министър Димитров посочи, че местната власт и ВиК дружествата не са направили достатъчно, за да усвоят европейските средства, които Министерството на околната среда и водите е осигурило.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар