Неделя, 20 Септември 2020

Неделя, 19 Януари 2020 13:18

БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии

Вотът на недоверие ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание в понеделник

БСП разширява  консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии.  В понеделник /20.01.2020 г./, в 11.00 часа, в Народното събрание ще се проведе среща с АБВ, а в 13.00 ч. с Движение 21. Очаква се отговор от Демократична България, които също са поканени.

В 14.00 ч. вотът на недоверие ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание.

Припомняме, че в края на седмицата БСП проведе срещи с „Воля“ и ДПС. Партията на Марешки допуска вероятност да подкрепи вота на недоверие, но заяви, че ще помисли още. Среща с независимите депутати от „Атака“ не се състоя, макар че те бяха поканени.

ДПС заяви, че ще подкрепи заявения вот на недоверие срещу правителството.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„ДПС ще подкрепи този вот по много причини. Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната", посочи депутатът. "Има криза и с отпадъците. Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи”. Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев след консултациите с БСП в четвъртък.

Вотът на недоверие бе обявен в края на миналата година на тема околната среда и води. Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета „Борисов 3”. 

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 19 Януари 2020 13:18
  Испанските социалисти към Нинова: С вашето лидерство БСП ще продължи успешно напред

  “Скъпа Корнелия, от името на Испанската социалистическа работническа партия (PSOE), бих искала да отправя сърдечните си поздравления за преизбирането Ви за председател на БСП. Убедена съм, че с усърдна работа и отдаденост, вашата партия ще придобива все по-голяма сила и мощ като отново се свърже с гражданите”

 • Неделя, 19 Януари 2020 13:18
  Стратегическият съвет към президента определя липсата на прозрачност и на реална отговорност като системен дефект на модела на управление у нас и на отношенията между държавата и обществото

  Проблемите в съдебната власт са сред основните причини за кризата на държавността в България, констатира Втората част от проекта за Национален стратегически документ.


  Системните дефекти на модела на управление у нас и на отношенията между държавата и обществото могат да се решат само с дълбока реформа, която да овласти гражданите и да наложи механизми за прозрачност и за реална управленска отговорност. Това е един от изводите в анализ на Стратегическия съвет към държавния глава, изготвен на базата на общественото обсъждане при подготовката на Национален стратегически документ на България, представено на 6 август тази година от президента Румен Радев. Изводите са фокусирани върху причините за незадоволителните резултати в общественото развитие у нас.

 • Неделя, 19 Януари 2020 13:18
  Севлиевски: Някой много иска да стане цар

  Бившият дeпутaт Мирocлaв Ceвлиeвcки ce пoдигрa във Фeйcбук нa приeтитe вчeрa oт упрaвлявaщите бeзумия, c кoитo чрeз рeфeрeндум мoжe дa ce прoмeня тeритoриятa и фoрмaтa нa държaвнo упрaвлeниe у нac

   

Оставете коментар