Четвъртък, 20 Февруари 2020

Неделя, 19 Януари 2020 13:18

БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии

Вотът на недоверие ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание в понеделник

БСП разширява  консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии.  В понеделник /20.01.2020 г./, в 11.00 часа, в Народното събрание ще се проведе среща с АБВ, а в 13.00 ч. с Движение 21. Очаква се отговор от Демократична България, които също са поканени.

В 14.00 ч. вотът на недоверие ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание.

Припомняме, че в края на седмицата БСП проведе срещи с „Воля“ и ДПС. Партията на Марешки допуска вероятност да подкрепи вота на недоверие, но заяви, че ще помисли още. Среща с независимите депутати от „Атака“ не се състоя, макар че те бяха поканени.

ДПС заяви, че ще подкрепи заявения вот на недоверие срещу правителството.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„ДПС ще подкрепи този вот по много причини. Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната", посочи депутатът. "Има криза и с отпадъците. Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи”. Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев след консултациите с БСП в четвъртък.

Вотът на недоверие бе обявен в края на миналата година на тема околната среда и води. Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета „Борисов 3”. 

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар