Неделя, 20 Септември 2020

Понеделник, 20 Януари 2020 10:26

Петя Аврамова: Подаването на оставка не е проблем. Това ще реши ли кризата?

Не захранваме Перник с вода от София. Ще използваме ВиК мрежата на София, което ще изисква допълнителен водопровод и помпена станция. Това ще е резервен вариант, както за водоснабдяване на Перник, така и за обратна връзка от язовир "Студена" към София.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова във вразка с приетото от правителството в събота решение за взимане на вода от Белмекен през София за Перник..

"Водата няма да се вкарва в язовир “Студена”, а направо във водопреносната мрежа на Перник", каза още тя.

“Подаването на оставка не е проблем. Виждате, че цялата държавна машина е ангажирана с решаването на водната криза”, коментира Аврамова и попита:“Ако се оттегля, това ще помогне ли за решаването на водната криза?”
Припомняме, че част от жителите на Перник поискаха оставката на министър Аврамова.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Тя успокои жителите на града, че нямада има повишение на цената на водата.

“Сушата не е само в Перник, а всички ВиК операторите трябва да въведат водни режими навреме, за да не се стига до спирането на водата”, допълни министърът.

“Разчитам на експертизата и следенето на водните нива на всички водоизточници на питейна вода”, заяви Аврамова.
"Водните асоциации няма да отпаднат след създаването на холдинга", разкри министърът на регионалното развитие и благоустройството.

"Държавата не се отказва от европейско финансиране за изграждането на АМ "Струма". Знаете, че новите екологични изисквания са високи. Тази година ще предприемем мерки за екологията", завърши Петя Аврамова относно оттеглянето на апликационната форма за работата по автомагистрала "Струма".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар