Вторник, 26 Май 2020

Събота, 25 Януари 2020 14:00

Шефът на фенклуба на "Левски": Подаваме ръка на Божков, ако продължи да финансира клуба

Според Хиндлиян цялата левскарска общност ще се мобилизира и ще дава своя дан за добруването на "Левски"

Националният клуб на привържениците на "Левски" (НКП) подава ръка на Васил Божков, ако бизнесменът избере да продължи да финансира футболния клуб, независимо дали хазартният му бизнес бъде засегнат. Това заяви председателят на организацията Степан Хиндлиян пред bTV.

В петък той беше сред феновете, които се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов. На нея премиерът заяви, че е най-добре запалянковците да вземат акциите и управлението на клуба. След срещата феновете бяха разединени във вижданията си за пътя към бъдещето.

Наскоро Божков, който стои зад собствеността на "Левски", директно заяви, че ако се приемат предложените промени в закона за хазарта, той няма да има пари да издържа "Левски".

"Господин Божков по официални данни е един от най-богатите българи. Ако той иска наистина да спаси клуба, със сигурност има начин да намери вариант да продължи да финансира "Левски". И то ако не с 2 милиона на месец, с 1 милион, или с 500 хиляди, или с 200 хиляди. И да излезе и да каже: "Момчета, нещата стоят по този начин и мога да направя това. Какво можете да направите вие", каза Хиндлиян.

Според него тогава "цялата левскарска общност ще се мобилизира" и ще дава своя дан за добруването на "Левски", а в същото време "г-н Божков ще има подкрепата на огромна маса хора, зад която ще може да застане и да каже: "Внимавайте какво правите". "Защото, когато "Левски" е опрян до стената, огромно количество хора са на едно щракване от излизане на улицата".

Хиндлиян припомни, че дълго време Божков е пренебрегвал призивите на НКП за среща. "В един момент, когато той беше поставен под напрежение относно бизнеса му, се срещна два пъти с привържениците. С две срещи успя да настрои голяма част от общността в посока бунтове и метежи в защита на хазартния му бизнес."

В петък привържениците останаха едновременно обединени и разединени в позициите си. Те се обединиха около мнението, че моделът "бащица", в който клубът е зависим и финансиран от един човек, е грешен. В същото време обаче феновете са на различни мнения за пътищата, по които да се поеме.

На срещата присъстваха представители на "Ултрас Левски", тръста "Синя България" и сдружението "Сини сърца". От "Синя България" обявиха, че в следващите часове ще излязат с позиция, съобщава "Дневник" .

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар