Неделя, 20 Септември 2020

Понеделник, 27 Януари 2020 12:35

Соломон Паси: Малко руски шпиони изгонихме, а Москва иска да анексира курорта Камчия!

Русия ни била влязла в леглото, затова не може да имаме балансирани отношения с нея, смята президентът на Атлантически клуб в България

„Защо се нарича скандал? Това си е съвсем в дневния ред на нещата. Едните гонят, другите гонят. Руските шпиони трябва периодически да се прочистват“. Това мнение изказа в студиото на БНТ Соломон Паси – президент на Атлантически клуб в България и бивш външен министър по повод изгонените двама руски дипломати от България.

„Малко са изгонени. Преди време Русия каза, че ще анексира курорта Камчия. Както преди време анексираха Крим, както анексираха Осетия в Грузия, така казват в прав текст и за Камчия“, предупредително заяви Паси и защити тезата си с примера, че у нас има огромно количество руска собственост, а Путин заявил, че е негово задължение да ги защитава.

Попитан дали да очакваме ответни мерки от страна на Русия, Соломон Паси заяви, че и без това имаме много дипломати в Русия, та и да си тръгнат - още по-добре.

„Трябва да има една превантивна политика. България не е черната овца на ЕС по отношение на Русия. Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер отиде да работи в „Газпром“. Това е абсолютно недопустимо като морал. Не можем да имаме балансирана политика с Русия - като те са ни влезли в леглата. Това се нарича политиката на снишаването, това е политиката на баланса. В политиката най-важното е изборът“, коментира атлантикът.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 27 Януари 2020 12:35
  Мария Захарова разкритикува идеята за санкционен механизъм на ЕС на името на Навални

  Гoвoритeлят нa руcкoтo миниcтeрcтвo нa външнитe рaбoти дoпуcнa, чe зaпaднитe държaви прecлeдвaт други цeли, рaзлични oт уcтaнoвявaнeтo нa иcтинaтa зa инцидeнтa c oпoзициoнeрa

 • Понеделник, 27 Януари 2020 12:35
  Москва: Западните ни партньори преминаха всички граници в случая с Навални

  Според руския външен министър инцидентът с опозиционера ще бъде използван като повод за нови санкции срещу Русия

   

 • Понеделник, 27 Януари 2020 12:35
  ТАСС: Русия и България преговарят за възстановяване на полетите

  Русия и България водят преговори за възстановяване на полетите между двете страни. Това заяви в интервю за ТАСС вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

  „Отварянето на границите и възстановяването на полетите между нашите две държави е въпрос на преговори и желание изразено и от двете страни. Българските авиационни власти вече потвърдиха пред Росавиация готовността на българския национален превозвач веднага да възобнови полетната си програма след получаване на разрешение от руска страна за възобновяване на международните полети до България“, каза тя.

Оставете коментар