Понеделник, 28 Септември 2020

Сряда, 29 Януари 2020 11:18

Отхвърлиха вота на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов

Вотът на недоверие бе подкрепен само от 88 народни представители от БСП и 24 от ДПС

Със 124 гласа парламентът отхвърли внесения от БСП вот на недоверие към правителството заради несправяне с политиката в околната среда. От общо 235 гласували 102 народни представители гласуваха „за“, а 9 се въздържаха.

21 народни представители от "Обединени патриоти" гласуваха против свалянето на правителството. 8 независими депутати, сред които 6 от "Атака", също не подкрепиха вота. 9 народни представители от "Воля" се въздържаха от своята подкрепа, предаде БНР.

Вотът на недоверие бе подкрепен само от 88 народни представители от БСП и 24 от ДПС.

От ГЕРБ определиха загубата на социалистите като фиаско. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви:

"С фиаско за опозицията приключи поредният вот на недоверие. И това беше предизвестен финал, защото самите вие не вярвахте, че ще успеете. Защото основната ви цел беше да извлечете политически дивидент от кризата в Перник. Кой от БСП ще понесе отговорност за проваления вот? При нас отговорността е ясно дефинирана. Очевидно е, че тя се търси чрез всички законови средства и над никого няма опънат политически чадър".

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, заобиколена от депутати от своята парламентарна група, определи ситуацията в държавата като "полиорганна недостатъчност" и нарече управлението на ГЕРБ репресивно.

Нинова постави в този контекст и казуса с президента Румен Радев:

"Огласяване на специални разузнавателни средства е закононарушение, поне по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президента и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи. Това е уж юридически акт с политическа цел. Отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците, а те са разрушаване на институциите".

Това беше четвъртият вот на недоверие към правителството „Борисов 3“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте.

"С вота за недоверие БСП и ДПС опитаха да направят нова коалиция", каза в началото на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов. "ГЕРБ и Обединени патриоти подкрепиха правителството, така че захващайте се за работа, за да си завършите задачите, каза Борисов на министрите. Прекрасно знаем как управляваха при Пламен Орешарски", посочи министър-председателят. 

"В лъжата, манипулацията и най-вече в преиначаването на фактите, те нямат равни. Не случайно толкова години са били на власт", каза Борисов.

"В управлението на БСП и ДПС къде са подменени водопроводите, за да кажат, че са работили и като дойде ГЕРБ и Патриотите, това е спряло. Това, че 70 години не е ремонтиран водопроводът на Перник ще ни струва 60 млн. лева, каза Борисов", коментира още премиерът.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар