Понеделник, 03 Август 2020

Вторник, 04 Февруари 2020 17:15

Борисов изригна: Радев се намесва пряко в независимостта на властите

Явно му влияят проблемите, които има има с прокуратурата, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов инспектира как върви изграждането на тръбата от Мало Бучино, която ще реши водния проблем в Перник.

"Искам да поздравя кмета на Перник, всичко върви по план. Прави се проект за две пречиствателни станции. Максимално бързо хората в Перник ще усетят как се справя властта", каза Борисов.

"Как ще го свали някой нещо, което го няма. Това е пряка намеса в независимостта на властите. Точно обратното на това, което винаги е говорил. Няма право да коментира така това управление, спечелило избори по демократичен начин. И днес социологическите агенции дават, че ГЕРБ е първа политическа сила.

Той е на настроения. Явно му влияят проблемите, които има има с прокуратурата, от които ние сме се дистанцирали", заяви Борисов относно снемането на доверието на президента Радев от правителството.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Нямаме допирни с точки, освен събранията на Консултативните съвети по национална сигурност, на които нищо не се коментира. Той днес говори днес за водоснабдяването - нима кметът Владимиров не обясни, че повече от 70 г. неговата партия нищо не е правила.

"По никакви теми не сме работили заедно, че да се чувствам ощетен", каза още премиерът и допълни Радев не дава доверието, че да го сваля. "Опасно е да атакуваш прокуратурата, затова си търсиш друг враг. Аз декември месец съм свалил доверието си от президента. Това ми е официалният коментар", изтъкна Борисов.

Той посочи, че никога не е казвал, че ще се кандидатира за президент. "Не се притеснявам, ако Радев направи партия. Има избори, които ще решат всичко", категоричен е министър-председателят.

"Не знам защо днес е избрал момента да каже, че сваля доверие от правителството, при положение, че преди 3 дни е казал, че то се справя прекрасно", чуди се Борисов.

източник: Блиц

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар