Четвъртък, 24 Септември 2020

Сряда, 05 Февруари 2020 10:37

Борисов с коментар за изявлението на Радев: Който иска да напада, да продължава

Започна заседанието на Министерски съвет. Премиерът Бойко Борисов коментира за съвсем кратко горещата тема, нажежила страстите в последните часове след снемането на доверието към правителството от президента Румен Радев.

"Днес прегледах пресата, ние не сме нарушили добрия тон. Който иска да го прави, да продължава", заяви Борисов.

В началото на правителственото заседание се обърна голямо внимание на смъртоносния коронавирус.

По темата се изказа министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Ананиев разкри информация за българите, които са изолирани във Варна и Хасково заради съмнения за коронавирус.

Той съобщи, че семейството в хасковската болница и мъжът във Варна не са носители на коронавирус според резултатите от изследванията им. Към момента няма данни за мъжа, защото следобед ще са готови неговите резултати.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

През вчерашния ден 1 763 души са пристигнали, от които 5-тима китайци. Те нямат температура, но са поставени под карантина.

Ананиев разкри, че има две китайски сдружения в България на студентите и бизнеса, които сами организират посрещането на китайците в страната ни я и след като пристигащите преминат през нашата проверка те ги завеждат с техен транспорт до мястото, където живеят и ги наблюдават 14 дни, което облекчава дейността на нашите власти. Усилено наблюдение има и на пазара в "Илиенци", информира министърът

Премиерът Борисов добави, че България има прекрасни отношения с Китай и това е огромно нещастие, което се случва в момента. "Дай Боже да се намери бързо решение", заключи Бойко Борисов.  

източник: Новини.бг

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 05 Февруари 2020 10:37
  Русофилството е кауза, а не партиен проект

  „Кому е изгодно днес, в дигиталната, глобална епоха на ХХI век да се делим отново на „фили” и „фоби”!?“

 • Сряда, 05 Февруари 2020 10:37
  Правната комисия отхвърли президентското вето върху Закона за съдебната власт

  Правна комисия отхвърли президентското вето върху Закона за съдебната власт, предаде Агенция "Фокус".

  "За" повторното приемане на законопроекта гласуваха 15 народни представители, "против" – 7 и без "въздържали се", с което той бе приет, а ветото отхвърлено. Окончателното решение предстои да бъде взето от пленарна зала. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда ветото да се счита за преодоляно, ако парламентът приеме повторно закона с мнозинство повече от половината от всички народни представители.

  Законопроектът бе приет на 3 септември 2020 г. на второ четене и върнат за ново обсъждане от държавния глава на 17 септември 2020 г. Окончателното решение за ветото ще бъде взето от пленарната зала.

 • Сряда, 05 Февруари 2020 10:37

Оставете коментар