Петък, 10 Април 2020

Неделя, 09 Февруари 2020 09:42

Калоян Паргов: След вътрешните си избори БСП трябва да излезе по-консолидирана и обединена

Най-голямата битка е да пребориш себе си, смята лидерът на БСП – София по повод предстоящите номинации за председател на левицата

След вътрешните си избори БСП трябва да излезе по-консолидирана и обединена по пътя си към следващото голямо изпитание – парламентарните избори. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в интервю за тв „Европа“.

„Тази седмица е последна за номинациите за лидер на партийните организации. Основен мой ангажимент ще е в София. Ще се постарая да мина през повечето конференции, за да мога да чуя мнението на хората за това каква трябва да бъде БСП и какво трябва да излъчва и какво да прави през следващата една година до подготовката ѝ за парламентарните избори. БСП пред себе си има три важни препятствия. В следващите две години мога да ги разпределя в три тура. Тази година е първият тур – битката със себе си. Най-голямата битка е да пребориш себе си. Ако успеем да победим себе си в тази битка, следващите две – парламентарните и президентските избори, ще ни бъдат много по-лесни“, посочи Паргов. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По въпроса дали ще се кандидатира за лидер на БСП, Паргов посочи: „По отношение на моите намерения и планове, ще ги обявя след месец“. 

„На този етап искам да видя мнението на хората по отношение на моето място в партията. На този етап мястото ми е в София. Искам да участвам в една дискусия и дебат за това какво трябва да прави БСП, как и с кого да го прави. И най-вече какви послания трябва да излъчва. Имаме пряк избор на председател за първи път, което е много рисково начинание. Имаме решение, което трябва да се изпълни. Трябва да организираме това начинание по начин, по който БСП трябва да излезе по-консолидирана и обединена по пътя си към следващото голямо изпитание – парламентарните избори“, каза още лидерът на БСП – София, цитиран от ИА "Фокус".

„Всяка област трябва да си има програма. Бюджетът трябва да е съобразен с два основни документа на държавата – конвергентната програма на правителството и общинския план за развитие, който всяка Община трябва да има и който в момента подлежи на ново списване“, посочи Паргов. 

„Ориентацията на бюджета не трябва да бъде към парите, а към хората. Политики за хората, защото може много да вдигаме данъците и пак да не постигаме нищо. С претенцията, че ще направим въздуха по-чист вдигнахме да данъка, които не зависят от администрацията. Защо не вдигнахме такта смет? Защото не можем да я похарчим. В последните 5-6 години от непохарчена такса смет ни остават между 120 и 140 млн. лв. Това е такса смет, която се харчи за екология“, каза още лидерът на БСП - София.

По думите му мръсният въздух е общ проблем. „Има проблеми, които изискват комплексни мерки и много повече усилия отколкото на една община. Където имаме засилена урбанизация и струпване на населението, този проблем се задълбочава“, каза още той.

„Парите за квартална инфраструктура не са толкова, колкото им се иска на кметовете. Така е, защото с 400 хил. лв. един кмет може да направи близо километър от една улица. Един кмет говори пряко с населението. 

Фандъкова трябва да погледне своята къщичка, защото този мандат няма да ѝ бъде толкова лесен и няма да бъде същия като в последните 10 години на комфорт. И доверието на тези избори е беше толкова високо, колкото им се искаше на колегите. Тоест трябва да се променим, както Фандъкова казваше. Разпределението е Столична община вече е различно и то е отражение на настроенията на хората“, допълни той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар