Събота, 29 Февруари 2020

Понеделник, 10 Февруари 2020 09:58

Венци Стефанов: Божков е умен, интелигентен и много добър математик. Той няма да занесе колекцията си на онзи свят, а щеше да я остави на България

Лошо е, че е допуснато да се стигне до ситуацията с Левски. За да натрупаш толкова милиони задължения, някъде някой е допуснал това да се случи. През всичките тези години - и при Левски, и при ЦСКА, и при Локомотив - тези разсрочени отлагани плащания водят до тук. Това заяви пред Би Ти Ви членът на изпълкома на БФС Венцислав Стефанов.

"При едни е имало толериране към някои, а "Пирин" примерно ги изхвърлиха за 40 хиляди лева. Значи се мери с двоен аршин. Ако внимателно се проверят нещата, ще излязат и други отбори, които имат разсрочени плащания към държавата", добави той.

"Сега в момента се дава гласност, защото е Левски. Но един път завинаги трябва да разберем всички в тази държава, че голям футбол се прави с много пари. Така както Домусчиев дава пари и прави футбол. Ако нямаш тези възможности, седни си на четирибуквието и, както ние - с това, което разполагаме, гледаме да си плащаме всичките данъци", отбеляза Стефанов.

Той заяви, че прочел в пресата, че за 6-7 месеца Васил Божков, откакто е в клуба на Левски, бил дал 22 милиона. "Ако аз имам 22 милиона, 10 години "Славия" ще я издържам и няма да излезе от шестицата. Гарантирам с главата си. Аз не мога да разбера къде потъват тези пари! Къде се дават тези  пари? Не може Васил Божков да си е хвърлил ей така тези пари, на вятъра. Не съм в кухнята, но като прочетох, че е дал 22 милиона за няколко месеца, това просто ме втрещи. Не мога да си представя, че такива пари ще изтекат в канала". Венци Стефанов заяви, че не знае колко са задълженията на Левски в момента: "И да има 22 заведени дела, те не са за 1000 лева. Те са за много хиляди. Сто процента!". "Васил Божков няма как да дава повече пари за Левски. Той е арестант. И доколкото знам всичко му е блокирано“, заяви Стефанов. „Божков е умен човек, няма да си направи сепуко сам“ отбеляза Стефанов.

Запитан дали Левски е бил използван като „залог за съдбата на Божков и неговия бизнес“, той заяви: "Като гледам отстрани, нещата не са свързани с клуба. Те са лични и на негови стари партньори... Това е проблемът при Васил Божков. Познавам го, не сме приятели, нито съдружници, но го познавам от дете, дето се казва. Умен, интелигентен, много добър математик. Даже едно време с един негов приятел правеха демонстрации - смятаха шестцифрени числа - умножаваха, деляха - нещо, което малко хора могат да го направят. Все пак сме 2020 година. Божков е от 91-92 г. в този бизнес. Колко хора, колко правителства минаха. Защо сега изведнъж всичко се изсипва? Може би ако преди беше обърнато внимание, нещата щяха да са по-нормални".

Стефанов отбеляза, че за колекцията на Божков се знае от години. "Тоя няма да си я занесе на оня свят. Тя е колекция за България", заяви той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар