Събота, 29 Февруари 2020

Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:41

Корнелия Нинова: Настояваме да не се отменя Законът за личната помощ

Настояваме да не се отменя Законът за личната помощ, а Законът за социалните услуги да бъде обсъден широко.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Проведохме среща с майките на деца с увреждания, които познавате. Те дълго водят своят тежка битка за своите деца. В резултат на тази битка парламентът прие Закона за личната помощ, но той не може да функицонира пълноценно, тъй като правителството не осигури финансиране. Днес се срещнахме с тях, обсъдихме трудностите, които имат, предтавихме проблемите, които срещат. Реално законът не може да проработи в пълната си сила, но по-лошото е, че правителството иска да отмени този закон и да адаптира текстове от него в Закона за социалните услуги, който също е отложен с 6 месеца. Т.е. целият процес да бъде блокиран“, каза Нинова.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Тя посочи, че цялата система е в хаос и че потърпевши са майките на деца с увреждания.

„Изразявам нашата позиция, ние категорично настояваме да не се пипа Законът за личната помощ, да не се отменя, а да се осигури финансиране, така че той да започне да функционира нормално. Второ Законът за социалните услуги да се обсъди на една широка дискусия, да бъдат поканени те и всички заинтересовани страни“, обясни още Нинова.

Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ поискаха оставката на социалния министър Деница Сачева. Според Вера Иванова от „Системата ни убива“ в момента тя води пропаганда срещу живота на децата с увреждания и техните майки.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:41
  Вадят 155 км пътища от обхвата на тол системата

  Премиерът Борисов отговаря на въпроси на депутати

 • Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:41
  Корнелия Нинова: Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората

  Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на мотивите за изслушването на министър-председателя за тол системата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 • Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:41
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

Оставете коментар