Сряда, 12 Август 2020

Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:41

Корнелия Нинова: Настояваме да не се отменя Законът за личната помощ

Настояваме да не се отменя Законът за личната помощ, а Законът за социалните услуги да бъде обсъден широко.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Проведохме среща с майките на деца с увреждания, които познавате. Те дълго водят своят тежка битка за своите деца. В резултат на тази битка парламентът прие Закона за личната помощ, но той не може да функицонира пълноценно, тъй като правителството не осигури финансиране. Днес се срещнахме с тях, обсъдихме трудностите, които имат, предтавихме проблемите, които срещат. Реално законът не може да проработи в пълната си сила, но по-лошото е, че правителството иска да отмени този закон и да адаптира текстове от него в Закона за социалните услуги, който също е отложен с 6 месеца. Т.е. целият процес да бъде блокиран“, каза Нинова.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Тя посочи, че цялата система е в хаос и че потърпевши са майките на деца с увреждания.

„Изразявам нашата позиция, ние категорично настояваме да не се пипа Законът за личната помощ, да не се отменя, а да се осигури финансиране, така че той да започне да функционира нормално. Второ Законът за социалните услуги да се обсъди на една широка дискусия, да бъдат поканени те и всички заинтересовани страни“, обясни още Нинова.

Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ поискаха оставката на социалния министър Деница Сачева. Според Вера Иванова от „Системата ни убива“ в момента тя води пропаганда срещу живота на децата с увреждания и техните майки.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:41
  Корнелия Нинова: Готвим се за предсрочни избори. На България е нужен стратегически план, а не хаотични действия

   

  "Задава се икономическа и социална криза. Много се закъснява с мерките, които са необходими, за да бъде тя приета по-леко от икономиката и от домакинствата. Редица европейски държави отдавна са приели мерки, с които да омекотят кризата, докато българското правителство не е правило нищо такова. Мерките, които въведоха през април и май не сработиха. От този над милиард, който беше обещан за икономиката, около 60 млн. реално са стигнали до нея. Доходите намаляха, безработицата се увеличи, цените растат нагоре. Наесен тези процеси ще се задълбочат. Нужен е стратегически план, а не хаотични действия за потушаване на напрежението. Този план да съдържа анализ на най-важните сектори в икономиката, които носят добавена стойност и мерки, с които те да бъдат подпомогнати. План за инвестиции - външни и вътрешни - държавни. Всеки загубен ден ще е пагубен за производството и домакинствата." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНР.

 • Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:41
  Корнелия Нинова към българските социалисти: Съдбата на БСП и на страната ни е във ваши ръце

  Скъпи социалисти,

  В последните 4 години минахме заедно през много изпитания. Благодаря ви за вярата и силите. Не се предадохме и не продадохме партията. Спечелихме президентските избори, удвоихме депутатите в българския парламент, увеличихме депутатите в Европейския, увеличихме кметове и общински съветници.

 • Четвъртък, 13 Февруари 2020 12:41
  Александър Симов: Подкрепям Корнелия Нинова, тя е първопроходецът в битката с мутрите

  Народният представител официално си направи отвод като кандидат за председател на социалистическата партия

Оставете коментар