Четвъртък, 09 Юли 2020

Сряда, 19 Февруари 2020 09:30

ГЕРБ не прие оставката на замесения в Апартаментгейт областен лидер в Пловдив и кмет на Стамболийски

Георги Мараджиев, областен лидер на ГЕРБ в Пловдивска област и кмет на град Стамболийски, вчера оповести, че е подал оставка в Изпълнителната комисия на партията заради разследване на имотното му състояние.

“След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Георги Мараджиев и изслуша неговата позиция днес в национален ефир, Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ взе решение да не приеме оставката му като областен координатор на партията в Пловдив област. Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му. ИК на ГЕРБ оценява високо работата на Георги Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове”, се казва в официално становище на партията.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Припомняме, че кметът на Стамболийски влезе в поредния имотен скандал с кадри на ГЕРБ (вж ТУК). Той се оказа чувствително забогатял след встъпването си в длъжност като кмет. Едновременно и областен координатор на партията за Пловдив, Мараджиев се оказа собственик на 5 имота в Слънчев бряг, при това на доста занижени цени.

Вчера той подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която беше натоварена лично от лидера Бойко Борисов със задачата да бди за морала на партийните кадри след скандалния "Апартаментгейт" от миналата година.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар