Петък, 03 Април 2020

Сряда, 26 Февруари 2020 15:07

Иван Гешев към ВМРО и Каракачанов: Не ме интересува какви политически интереси съм засегнал!

„Казаха, че сме извършили политическо убийство заради ареста на вече бившия министър Нено Димов. Прокуратурата не съобразява действията си си политическите последствия. Независимо от това какво смята една партия и дали тя е част от управляващото мнозинство или от опозицията. Това мен не ме интересува. Ние играем в полето на закона, а не на политическото поле. Единственият ни досег може да бъде, ако има нарушаване на закона. Не ме интересува какви политически интереси сме засегнали. Чух, че ни предлагат да ни изпратят танкове, но за съжаление нямаме работещи танкове, така че не знам как това ще стане“, заяви главният прокурор Иван Гешев в Кричим, където е заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Думите му са по повод твърденията на ВМРО, че се правят излишно показни арести. Гешев допълни, че ако се установят данни за извършени престъпления, се придпреиемат действия независимо дали става въпрос за Гергов или някой друг.

"Правим всичко хората да са по-спокойни, да не им липсва половината покъщнина, убивани и запалвани в домовете им. Искаме по-голямо спокойствие и сигурност", добави още той. "До момента има 15 отведени лица", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с акцията, която се проведе днес в Пловдивско. Заслугите за добрата организация на акцията е на директора на МВР-Пловдив Йордан Рогачев и окръжния прокурор Румен Попов, които много добре си вършат работата.

„Незаконен добив на дървен материал, търговия с цветни метали, управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. Това се касае за първите три часа и в малките населени места”, поясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Това е поредна акция по линия на битовата престъпност. Целта й е в края на годината битовата престъпност да е на много по-ниски нива от тези, на които е в момента. Мога да кажа, че това е красив и спокоен район, защото има поминък и образование и проблемът с престъпността не е толкова голям, колкото на други места. Това не означава, че прокуратурата и полицията да работят активно.", заяви още главният прокурор Иван Гешев.

Той допълни, че се правят хиляди проверки, независимо дали става въпрос за министър, министър-председател, депутати, лица с имунитет, богати или социално слаби хора, единственият критерий е дали е спазен или не е спазен законът. Попитан дали ще се прави проверка на сигнал за скрита приватизация на пловдивския панаир, Иван Гешев заяви, че все още не е постъпил този сигнал в прокуратурата, но че предстои пълна проверка по този случай. "Ако се установят данни за престъпление, ще подходим както във всеки случай, независимо дали е Гергов или някой друг. Никой не е недосегаем.”, обяви още главният прокурор.

източник: ПИК

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар