Сряда, 08 Април 2020

Петък, 28 Февруари 2020 11:28

Ревизоро готов да хвърли оставка заради действията на прокуратурата в Басейнова дирекция Пловдив

"Това, което бих пожелал на тази жена (бел. ред. – Цветелина Кънева), е справедлив съдия. Не може за административно нарушение някой да ви държи в затвор. Не може за каквото и да е отивате в затвора, в ареста", заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро по повод ареста на ръководителя на Басейнова дирекция Пловдив.

Докато министърът даваше интервюто пред Нова тв, дойде информацията, че Специализираната прокуратура отново е влязла в Басейнова дирекция Пловдив.

"В момента трябва да има хляб и зрелища, явно ние сме удобни", каза още Ревизоро и посочи, че това било, за да се види в Европа.

Няма нарушение, няма изискуеми 60 000 лева, продължи Емил Димитров, който видя разбиране от най-високо място от прокуратурата – от главния прокурор, че нещата не изглеждат така, както първоначално.

След ареста на Кънева, екоминистърът казва, че всички директори на всички басейнови дирекции и РИОСВ, както и ВиК били готови да хвърлят оставки. "Не сме виновни, че ВиК-тата не са си регистрирали по обективни причини", заяви Димитров.

Той се оплака, че ако хвърлят оставки, и той ще подаде, защото ще му остане да работи само със секретарката.

Тези хора не са престъпници, настоя Емил Димитров.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Защо беше тази показност", попита Ревизоро за ареста на Кънева и кого пазили с пушки – нея ли, да не ги убие.

Министърът попита и ще бъдат ли върнати иззети кашони с документи от Басейнова дирекция Пловдив, защото тези документи са и за плащане на задължения.

Димитров стигна дотам да покани главния прокурор Иван Гешев да дойде да види какво става с хвостохранилището в Лъки и как Басейнова дирекция Пловдив спасила нещата.

Според него, не можело МОСВ да е виновно за всичко за години назад.

От първия ден, откакто станах министър, се свързах с председателя на Съюза на ВиК операторите - от 2009 година той казва, че има едни и същи проблеми – ВиК не могат да вземат скици за имоти, не се знаят сервитути, проекти. 40% от ВиК операторите са без разрешителни. 60% нямат санитарно-охранителни зони, защото нямат скици, подчерта екоминистърът.

Ако спазим закона, половин България ще остане без вода, продължи Ревизоро пред Нова телевизия, като уточни: "Ако се подведем по изказването на прокуратурата от Пловдив" (бел. ред. – става въпрос за ареста на ръководителя на Басейнова дирекция Цветелина Кънева, която беше прибрана заради сондаж за предприятие на Ветко Арабаджиев),  това нарушение "не е за затвора".

На три пъти парламентът е удължавал срокът за сондажи за вода и последното удължаване изтича в средата на 2020 година.

А за водопровода за Перник от „Белмекен” Димитров счита, че ще е готов „до 20-30 дни”.

Източник: Епицентър

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар