Четвъртък, 02 Юли 2020

Събота, 29 Февруари 2020 14:30

Корнелия Нинова: Г-н Борисов, обещаният от вас един месец изтече. Къде е водата в Перник?

Оценката за 10-годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна - провал заради некомпетентност, кражби и никакъв контрол, коментира лидерът на БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция на БСП - Перник. Тя поздрави  партийната организация за победата на местните избори. "Вашата енергия и работа направи победата в Перник възможна. Благодарение на вас имаме кмет и увеличени общински съветници", каза лидерът на БСП.

"Точно преди един месец Бойко Борисов каза:  до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма. Нещо повече - вместо от чешмите, водата се лее по улиците. Преди месец и половина Борисов заяви: правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. за капитал. Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева", отбеляза Корнелия Нинова по темата с водата на Перник. 

Тя допълни, че  министър Димитров е огласил стряскащи данни - 40% от ВиК дружествата работят без разрешително. "Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийно състояние, а на 100 не е ясен собственикът и оценката за 10-годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна - провал заради некомпетентност, кражби и никакъв контрол", коментира Нинова. Лидерът на БСП обърна внимание, че всичко това е за сметка на хората - те плащат все по-високи цени за вода и стоят на режим. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Други кризи заглушиха водната, но тя стои не само в Перник, а в цялата страна. Никой от ГЕРБ не понесе отговорност - нито кметът, нито областният управител. Понесоха я коалиционните партньори от Обединени патриоти. Но щом предпочитат да крепят това правителство, това си е тяхна работа. Нашата задача е алтернативата на този модел на управление - конкретни идеи за гарантиране на чиста вода, въздух и земя, честни професионалисти, а не корумпирани калинки в управлението и строг контрол", заключи Корнелия Нинова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар