Вторник, 14 Юли 2020

Събота, 21 Март 2020 12:46

Светият синод призова да се спазват мерките срещу коронавируса

Митрополит Киприан съветва вярващите хора да спазват стриктно правилата на държавните и общински власти и на санитарно-епидемиологичните служби

Светият синод на Българската православна църква призовава в своя позиция да се спазват всички препоръки и ограничения, за да се спре разпространението на коронавируса.

В обръщение, направено в ефира на БНТ, Старозагорският митрополит Киприан призовава към молитва, мъдрост и братолюбие по време на извънредното положение.

"Родната ни църква призовава всички духовници и вярващи хора да спазват стриктно правилата на държавните и общински власти и на санитарно-епидемиологичните служби, за да бъде спряно разпространението на коронавируса. Ако все пак някой по крайна необходимост реши да отиде в Божия дом, ще го призова да спазва необходимата минимална дистанция до който и да е друг и да избягва да се докосва до каквато и да е повърхност, въпреки че църковнослужителите извършват постоянна дезинфекция. Бащински се обръщам към нашите епрахиоти, които са на възраст или имат хронични заболявания, а и към всички- проявете смирена мъдрост и останете вкъщи. Бог да пази България! Амин!"

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар