Вторник, 26 Май 2020

Събота, 21 Март 2020 12:46

Светият синод призова да се спазват мерките срещу коронавируса

Митрополит Киприан съветва вярващите хора да спазват стриктно правилата на държавните и общински власти и на санитарно-епидемиологичните служби

Светият синод на Българската православна църква призовава в своя позиция да се спазват всички препоръки и ограничения, за да се спре разпространението на коронавируса.

В обръщение, направено в ефира на БНТ, Старозагорският митрополит Киприан призовава към молитва, мъдрост и братолюбие по време на извънредното положение.

"Родната ни църква призовава всички духовници и вярващи хора да спазват стриктно правилата на държавните и общински власти и на санитарно-епидемиологичните служби, за да бъде спряно разпространението на коронавируса. Ако все пак някой по крайна необходимост реши да отиде в Божия дом, ще го призова да спазва необходимата минимална дистанция до който и да е друг и да избягва да се докосва до каквато и да е повърхност, въпреки че църковнослужителите извършват постоянна дезинфекция. Бащински се обръщам към нашите епрахиоти, които са на възраст или имат хронични заболявания, а и към всички- проявете смирена мъдрост и останете вкъщи. Бог да пази България! Амин!"

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 21 Март 2020 12:46
  Проф. Тодор Кантарджиев: Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея

  Ако искаш да няма епидемия, готви се за нея и вземи мерки, за да я ликвидираш още в самото начало. Това каза в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и зам.-началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Най-малко седмица е необходима, за да можем да твърдим, че имаме затихваща тенденция на епидемията. След няколко дни ще можем да кажем по-точно дали епидемията си отива, но при условия, че продължаваме да спазваме основните предпазни мерки, посочи Кантарджиев.

 • Събота, 21 Март 2020 12:46
  Разследване на Валя Ахчиева! Лъжата! Как се вписват повече „болни“ и „умрели“ от Сovid 19! Използват здрави хора за да точат данъкоплатските пари!

  В родопското село Осина смъртта на една жена се превърна в скандален случай. Тя беше пациент с онкозаболяване на Университетската болница „Свети Иван Рилски” в София и почина само няколко дни след изписването си. След това стана причина село Осина в Община Сатовча да бъде наречено “огнище на коронавирус”. Заразата била донесена от софийската болница и сега, в един селски дом под карантина, няколко души вероятно се питат: защо, след като имаме документ, че нашата роднина е била с отрицателен тест за COVID-19, здравните власти обявиха, че всички сме били заразени от нея?

 • Събота, 21 Март 2020 12:46
  Руснаците създадоха ваксина срещу Covid 19!

  Учени от Института по вирусология в Москва изработиха и сами си ваксинираха първата по рода си ваксина срещу коронавирус.

Оставете коментар