Петък, 10 Април 2020

Събота, 21 Март 2020 12:46

Светият синод призова да се спазват мерките срещу коронавируса

Митрополит Киприан съветва вярващите хора да спазват стриктно правилата на държавните и общински власти и на санитарно-епидемиологичните служби

Светият синод на Българската православна църква призовава в своя позиция да се спазват всички препоръки и ограничения, за да се спре разпространението на коронавируса.

В обръщение, направено в ефира на БНТ, Старозагорският митрополит Киприан призовава към молитва, мъдрост и братолюбие по време на извънредното положение.

"Родната ни църква призовава всички духовници и вярващи хора да спазват стриктно правилата на държавните и общински власти и на санитарно-епидемиологичните служби, за да бъде спряно разпространението на коронавируса. Ако все пак някой по крайна необходимост реши да отиде в Божия дом, ще го призова да спазва необходимата минимална дистанция до който и да е друг и да избягва да се докосва до каквато и да е повърхност, въпреки че църковнослужителите извършват постоянна дезинфекция. Бащински се обръщам към нашите епрахиоти, които са на възраст или имат хронични заболявания, а и към всички- проявете смирена мъдрост и останете вкъщи. Бог да пази България! Амин!"

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 21 Март 2020 12:46
  Правителството упълномощи Ананиев да закупи 30 000 теста за COVID-19

  Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез видеоконферентна връзка извънредно правителствено заседание. Това съобщиха от правителствена информационна служба.

 • Събота, 21 Март 2020 12:46
  Нови симптоми и 4 фази на заболяването

  52% кашлят, 42% имат температура, 22% са с хрема

 • Събота, 21 Март 2020 12:46
  Ген. Мутафчийски: 13 са новите случаи, 624 са общо заразените

  13 са новите случаи, 624 са общо заразените, което прави увеличение от 2,1%. Няма починали

  494 са изследвани вчера, 18 502 са пробите до днес. 230 са в болница, от тях 33 в интензивно отделение.

  София е огнището за зараза у нас - 370 са доказано заразените.

  Това заяви на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба за борба с коронавируса неговият шеф. ген. проф. Венцислав Мутафчийски.

  Той подчерта, че репортажите от чужбина показват градове с празни улици, у нас улиците са пълни - това ще ни се "отблагодари".

  Няма нови области, в които има болни от коронавирус.

Оставете коментар