Четвъртък, 01 Октомври 2020

Сряда, 25 Март 2020 14:21

Броят на заразените в Русия расте, Путин ще се обърне към нацията до часове

Броят на заразените с коронавирус в Русия нарасна до 658 души, новите случаи за едно денонощие са 163. По този повод държавният глава Владимир Путин ще направи обръщение към нацията в близките часове. То ще бъде показано по държавните теливизии, обяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

След заседание на кризисния щаб за борба с коронавируса вицепремиерът Татяна Голикова обяви, че заболелите са установени в 55 региона на страната, под лекарско наблюдение в домашна изолация са 112 000 души.

Властите разширяват тестовете за заразата, до този момент са направени 193 000 изследвания. Те се извършват в общо 141 лаборатории в 79 субекта на Руската федерация.

Обсъжда се и възможността за привличане на големи частни медицински лаборатории. Две от тях вече пристъпват към работа - в Москва и Санкт Петербург.

Премерът Михаил Мишустин нареди да се увеличат леглата в болниците и предупреди губернаторите, че ще има строги наказания, ако някой се отнася небрежно към мерките за овладяване на епидемията.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар