Четвъртък, 04 Юни 2020

Събота, 28 Март 2020 18:23

Русия създаде препарат за лечение на коронавирусна инфекция

На базата на мефлохин се разработва ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавируса

Федералната агенция по биомедицина представи препарат за лечение на коронавирусната инфекция на базата на антималарийния медикамент мефлохин, съобщи РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на агенцията.

В съобщението се отбелязва, че научно-производственият център "Фармзащита" е разработил схема на лечение, отчитайки китайския и френския опит.

"Препаратът с висока селективност блокира цитопатичния ефект на коронавируса в клетъчната култура и възпрепятства репликацията му, а имуносупресивното действие на мефлохина предотвратява активирането на възпалителния отговор, причинен от вируса. Добавянето на макролидни антибиотици и синтетични пеницилини не само предотвратява образуването на вторичен бактериално-вирусен синдром, но и позволяват да се повиши концентрацията на антивирусния агент в кръвната плазма и белите дробове“, каза ръководителката на агенцията по биомедицина Вероника Скворцова.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тя подчерта, че това ще осигури ефективно лечение за пациенти с COVID-19 с различна степен на тежест. Освен това, на базата на мефлохин се разработва ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавируса, уточняват от пресслужбата.

Предлага се разработките да бъдат включени в методическите указания на Министерството на здравеопазването на Руската федерация.

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 28 Март 2020 18:23
  Нагъл Мутафчийски за “Яко ще измрат”: Стига махленски истории!

  Журналисти се скараха на последния брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса.

 • Събота, 28 Март 2020 18:23
  След 100 дни: Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб

  Това обяви премиерът Бойко Борисов и подчерта, че Щабът си е свършил перфектно работата

  Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт, предаде Нова телевизия.

  "Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.

  "Днес стават 100 дни, откакто издадох заповедта за откриването на Национален оперативен щаб", припомни премиерът и благодари на всички българи, че са спазвали мерките на Щаба.

 • Събота, 28 Март 2020 18:23
  Борисов: След 15 юни остават само социалните мерки

  Министър-председателят се обърна към министрите да спазват заповедта за носене на маски. "Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски", каза премиерът.

  Започна първо присъствено заседание на МС след пандемията.

  След 15 юни остават само социалните мерки. Това каза в началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, предаде  Агенция „Фокус“.

  Министър-председателят се обърна към министрите да спазват заповедта за носене на маски.

  „Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов. Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските.

Оставете коментар