Понеделник, 01 Юни 2020

Петък, 03 Април 2020 09:34

ГЕРБ предлага да има замразяване на депутатските заплати, субсидиите обаче не се пипат

Изявлението идва след като председателката на парламента обяви, че си вдигат заплатите, за да даряват

Замразяване на депутатските заплати към нивото от последното тримесечие на 2019 година предлага ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов на специален брифинг. Той коментира темата, след като през тази седмица стана ясно, че заплатите на депутати и министри се увеличават съгласно познатата формула на растеж на средната заплата в страната.

Премиерът добави, че предполага, че половината от заплатите на депутатите от ГЕРБ ще бъдат дарени. "Абсолютен популист се чувствам, нека всички бъдем еднакво ощетени", каза още министър-председателят и призна, че "в нормално време" щял да каже, че това е абсолютен популизъм.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Той коментира, след като му беше напомнено, че снощи председателят на парламента Борисов беше изрично попитан от Ива Николова от ПИК защо не бъде предложено да отпаднат субсидиите за партиите при извънредното положение.

Не бива да стигаме до крайности, по 100 000 лева даряваме, нито една система не е оставена без пари, обясни министър-председателят. Според него, ще дойде момент всичко да се раздаде.

Припомняме, че съгласно последната засега актуална статистика на Сметната палата, няма партия в парламента, която на влог да има под 1 млн. лева!

Сега сме длъжни - сега без половин заплата, после без заплата, без субсидии, обобщи премиерът. Борисов каза и, че от началото на кризата са му направени 2 теста и щял да си ги плати. "Сега ще ида да му дам парите на професора в стаята", заяви премиерът.

източник: Актуално

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 03 Април 2020 09:34
  БОЙКО ТВ

  Кеворк Кеворкян: Един джип, който кара сам, и една телефонна камера, толкова. Никой не го дразни с излишни въпроси. Никой не му се пречка в краката

 • Петък, 03 Април 2020 09:34
  Борисов: Арестуваният Живков го махам още в понеделник. Съжаляваме за Цветанов сега, когато прокуратурата го оневини, но „такъв беше моментът“

  "В понеделник сменяме зам.-министъра Красимир Живков. С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор отпадъци. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме..." Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на инспекции по Черноморието.

  Той припомни, че Живков е не само част от ГЕРБ, но е и от квотата на партията в министерството.

  "Разбрал съм се с министър Емил Димитров в 8 сутринта в понеделник да дойде с предложение за нов зам.-министър с ресор "Отпадъци", добави премиерът.

  Борисов обяви, че нямало да има милост за никого и даде пример с Цветан Цветанов: "Ето сега прокуратурата го оневини, ние съжаляваме за него, но тогава такъв беше моментът".

 • Петък, 03 Април 2020 09:34
  ДПС: Избрахме да не сме опозиция по време на кризата

  „Равносметката днес показва, че ние сме в тези, които се представиха много добре. Мисля, че вече можем да го твърдим съвсем спокойно на края на кризата“  

Оставете коментар