Неделя, 27 Септември 2020

Сряда, 29 Април 2020 12:20

Отварят хотелите на 1 юли, но по нови правила

Надяваме се, че ще имаме възможност да отворим хотелите от 1 юли, но ще има нови правила

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, в предаването на „Тази сутрин“ по бТВ.

Очаква се да има строги санитарно-хигиенни изисквания, здравни стандарти и специални условия за ресторантите като идеята е да не са пълни, а например да ползват две трети от капацитета си. Новите правила ще бъдат готови до дни и ще бъдат представени на бизнеса.

Очакваме предложения от ресторантьорите за това дали да бъде въведен пропускателен режим или часови интервали.

Утре имам среща и с концесионерите на плажовете, за да се обсъдят възможните варианти за чадърите и шезлонгите на плажовете.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Единия вариант е да се намали концесионната такса и съответно да се постигнат нулеви цени на чадърите, а другия вариант е да се предлагат по-евтино. Туристическият министър призова още българите да изберат почивка в родината, за да могат да помогнат на българския бизнес и да има сезон. Тя препоръча на хората да не отменят почивките си у нас, ако са планирани за дати след 15 юни.

Предвижда се още да се създаде финансов механизъм за подпомагане на чартърните програми, тъй като в тази ситуация тези полети могат да бъдат възстановени много по-бързо, допълни Ангелкова.

Във връзка с искането на неправителствени организации министърът на туризма да си подаде оставката, Ангелкова заяви, че разбира ситуацията и напрежението в сектора, но то не е само в България. Такава е обстановката навсякъде и допълни, че няма вина за коронавируса. Аз подкрепям всички искания, които са балансирани, защото икономиката в страната не е само туризъм, посочи туристическият министър.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 29 Април 2020 12:20
  ТАСС: Русия и България преговарят за възстановяване на полетите

  Русия и България водят преговори за възстановяване на полетите между двете страни. Това заяви в интервю за ТАСС вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

  „Отварянето на границите и възстановяването на полетите между нашите две държави е въпрос на преговори и желание изразено и от двете страни. Българските авиационни власти вече потвърдиха пред Росавиация готовността на българския национален превозвач веднага да възобнови полетната си програма след получаване на разрешение от руска страна за възобновяване на международните полети до България“, каза тя.

 • Сряда, 29 Април 2020 12:20
  Защо Валери Симеонов забрави шумомера?

  Когато управляваш сам туризма, всичко си му е идеално

 • Сряда, 29 Април 2020 12:20
  Приятна ли е колаборацията с мафията?

  Ангелкова мълчи като пукъл.

Оставете коментар