Вторник, 07 Юли 2020

Понеделник, 04 Май 2020 10:59

Прокуратурата и МВР провеждат спецоперация срещу битовата престъпност в Ботевград (видео)

На място бяха главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов

 

Специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност се провежда в община Ботевград и село Литаково. На място бяха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщиха от държавното обвинение.

Районна прокуратура-Ботевград наблюдава досъдебно производство образувано на 25.04.2020 г. за нанесена средна телесна повреда над млад мъж – музикант от село Литаково, Софийска област. В хода на разследване е извършен оглед на местопроизшествие и са разпитани свидетели. В качеството на обвиняеми са привлечени две лица В.Д. на 20 години и Д.Д. на 22 години за причиняване на средна телесна повреда на К.П. (бел.ред. - Костадин Пенчев).

С оглед превенция на битовата престъпност днес се провежда специализирана полицейска операция в община Ботевград и село Литаково, Софийска област, под ръководството на Окръжна прокуратура-София и Районна прокуратура-Ботевград.

В хода на операцията са образувани четири досъдебни производства, задържани са 10 лица, издадени са 15 акта за установени административни нарушения, проверени са 90 лица и 60 моторни превозни средства.

На място бяха главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Припомняме, че Костадин Пенчев бе пребит с метални пръти от двамата братя, без ясни мотиви. Вследствие Пенчев претърпя операция, след като побойниците му причиниха разцепване на челюстта и пукнат череп.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар