Четвъртък, 04 Юни 2020

Вторник, 05 Май 2020 12:04

Борисов: Българите се прибраха бързо заради здравната ни система

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Пирогов. Той бе посрещнат от шефа на лечебното заведение Асен Балтов. 

Балтов показа на Борисов новия ядрено-магнитен резонанс. По думите му само за първия месец през него са минали 360 пациенти.

Лекар от болницата заяви, че при контролен скенер се вижда, че пациентите преболедували коронавирус имат остатъчни белези и поражения на белите дробове. "Много разчитаме на вас, защото науката ще ни води какво да правим след това", каза премиерът. Балтов разказа, че е сменен покрива на детската клиника, на клиниката по урология, като в момента се прави и външната облицовка. Премиерът пък заяви, че било срамота да се гледа болницата преди ремонта.

Борисов благодари на лекарите и се поинтересува дали имат облекла. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

След това се отправи към неврохирургията.

В разговор с Балтов премиерът посочи, че "нашата медицинска система е такава, че осигурен или неосигурен всички се лекуват". Балтов пък го допълни, че нямат върнат пациент.  "Сега българите бързо се прибраха, видяха, че системата ни не е като във Великобритания и Холандия", заяви Борисов. 

Балтов обясни, че в момента в "Пирогов" лежат 36 болни от коронавирус. 

Източник: Монитор

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 05 Май 2020 12:04
  И ГЕРБ-Плевен се разбунтуваха - пишат на Борисов срещу областния си координатор

  В отворено писмо до Бойко Борисов от общинското ръководство на ГЕРБ споделят тежки проблеми, породени от Мирослав Петров

   

 • Вторник, 05 Май 2020 12:04
  Борисов: След 15 юни остават само социалните мерки

  Министър-председателят се обърна към министрите да спазват заповедта за носене на маски. "Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски", каза премиерът.

  Започна първо присъствено заседание на МС след пандемията.

  След 15 юни остават само социалните мерки. Това каза в началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, предаде  Агенция „Фокус“.

  Министър-председателят се обърна към министрите да спазват заповедта за носене на маски.

  „Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов. Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските.

 • Вторник, 05 Май 2020 12:04
  Шойгу покани американския военен министър да присъства на Парада на победата

  Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е поканил американския си колега Марк Еспер да присъства на Парада на победата, който тази година заради епидемията от коронавирус ще се проведе на 24 юни в Москва.

Оставете коментар